Költészet

2019.04.02. 12:35

Rendhagyó irodalomórát tartottak a megyei könyvtárban

Takács Bence Ervin előadóművész segítségével kerülhettek közelebb a diákok a költészethez a megyei könyvtárban. Személyes élményeken keresztül emelte ki a líra fontosságát a hétköznapokban.

V. E.

Hideg vízben fürdetett gondolatok címmel tartott rendhagyó irodalomórát kedden Takács Bence Ervin előadóművész a Békés Megyei Könyvtárban.

Takács Bence Ervin /Fotó: Kiss Zoltán/

Az eseményen a BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumának tizedik és tizenegyedik osztályos tanulói vettek részt pedagógusaikkal.

Takács Bence Ervin előadásán azt boncolgatta, hogy mik azok a versek, amiket olvashatunk és hogyan lehet azokhoz közelebb kerülni. Mindezt a diákok bevonásával, interaktív formában tette meg, a beszélgetésekbe saját személyes szálakat, verseket és versrészleteket is belefűzve.

A rendhagyó órán továbbá a költemények fontosságát részletezte a mindennapokban, mert szerinte azok minden esetben mankók lehetnek és az anyanyelvünket is jobban megismerhetjük általuk. Tehát nem csak az önsajnálatban nyúlhatunk hozzájuk, hanem a problémákra keresendő válaszok megtalálásában is nagy segítségek.

A felsoroltakon túl elmondta, ha egy jó költőtől választunk rímes sorokat, azoknak mindig olyan mondanivalója lesz, ami felébreszti a gondolatainkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában