Filmvetítés Békéscsabán

2019.04.26. 12:28

Kilép a múzeum falai közül Munkácsy

Különleges helyszínen, különleges virtuális kiállítással készül a Munkácsy Mihály Múzeum: május elsején 21 órakor a békéscsabai Szent István téren mutatja be az Egy géniusz története, Munkácsy Mihály című produkciót. A helyszínre látogatók egy 47 perces filmből ismerhetik majd meg a híres alkotó fordulatokban és érdekes eseményekben bővelkedő életútját és életművét.

Nagy-Laczkó Viktória

Ando György múzeumigazgató az esemény sajtótájékoztatóján elmondta, azért döntöttek a várossal úgy, hogy a főtéren is bemutatják a rövidfilmet, mert az a tavalyi év végi bemutatón nagy sikert aratott a nézők körében.

Varga Tamás, a közművelődési, ifjúsági és sportosztály osztályvezetője kiemelte, a filmvetítés a festőművésznek emléket állító Munkácsy 175 elnevezésű emlékév programsorozat része.

Varga Tamás, Gyarmati Gabriella és Ando György /A szerző felvétele/

Véleménye szerint az érdeklődők a virtuális kiállításban elhangzó új információk által még közelebb kerülhetnek Munkácsy Mihályhoz. Mindez azért is fontos, hogy a folyamatosan épülő Munkácsy-negyed élő legyen, a békéscsabaiak magukénak érezzék a géniuszt.

Gyarmati Gabriella, a múzeum művészettörténésze, a kiállítás egyik alkotója a látvány kapcsán elárulta, a mozgóképeket egy 10 méter széles vászonra vetítik majd ki. A történet pedig három síkon fut majd, s Munkácsy életművét egy olyan idővonal segítségével rajzolódik ki, melyben a kor festményein, eszméin túl a találmányok is megjelennek. Elhangzott, a szakmai anyagból Varga Ottó, a BGE kreatív szakembere készítette el a vizuális munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában