VI. Bábos Drámaíró Verseny

2019.03.22. 17:43

Feszített tempóban zajlanak a bábos próbák

Javában zajlik a VI. Bábos Drámaíró Verseny a Békéscsabai Napsugár Bábszínházban.

V. E.

Fotó: Jenei Péter

Ahogyan arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, csütörtök délután kisorsolták a témát, a három írónak – Turbuly Lilla, Adamik Zsolt és Dániel András – egy éjszakája volt arra, hogy megírja a történetet, amit másfél nap alatt színpadra kell állítani.

Varga Anna művészeti menedzser beszámolójából kiderült, a határidőket idén is sikerül betartani a versenyzőknek, hiszen péntek reggel 8 óra előtt pár perccel az utolsó darab is beérkezett a bábszínház e-mail fiókjába. Ezt követően az is eldőlt, hogy melyik rendező mely alkotást dolgozza fel, és melyik csapattal kell eközben együtt működnie.

Tehát kiderült, a kihúzott témára („A nők jobban fáznak?”) Turbuly Lilla Az oroszlánok nem fáznak? (Bereczki Csilla rendezi), Adamik Zsolt A Búhordó új bánata (rendezője Perényi Balázs), Dániel András pedig Odabent, a frigóban avagy: Nem lesz itt soha előadás! (Halasi Dániel állítja színpadra) címmel írta meg művét.

Hozzátette, ezzel nagy nyüzsgés kezdődött el a Napsugár Bábszínház folyosóin. A rendezők értelmezték a szövegkönyveket, a színészek igyekeztek egy utolsót pihenni, a műhelyes kollégák bábokkal, kellékekkel szaladgáltak, a nap végére pedig már elindultak a próbák is, hogy vasárnap 15 órakor a közönség és a zsűri előtt játszódhassanak a kész darabok. A tempó ugyan rendkívül feszített, a társulat és a vendégszereplők hangulatán azonban ez nem látszódott meg a második napon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában