Majális

2024.04.29. 12:57

Közösségkovácsoló zenei kalandozást is kínálnak a majálison

Felkeltette a magyarbánhegyesiek érdeklődését a helyi művelődési ház és könyvtár közösségi oldalának az egyik bejegyzése. Mi készül itt 2024-ben? – találgattak a helyiek. Azóta sok idő eltelt és kiderült: nagyon sok rendezvény házigazdája a dél-békési település. Május 1-jén például Bársony Bálint érkezik hozzájuk. Térségi szinten is komoly érdeklődés van a programok iránt.

Csete Ilona

Az Angyal István Művelődési Ház és Közösségi Színtér és Könyvtár és a magyarbánhegyesi községi programok színpada hétről hétre megtelik élettel. Azon is sok múlik, mennyire nyitottak a kínálkozó fellépőkre, a túrákra, a műsorokra a lakosok. Volt már náluk cirkuszi produkció, de megtöltöttek egy buszt és kirándultak.

20221005__MI_0135
Bársony Bálint és a Magyar Rhapsody Projekt érkezik Magyarbánhegyesre. Fotó: BMH

Sódarné Varga Gyöngyi polgármester tavaly ősszel aláírta a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Vármegyei Igazgatósága által koordinált térségi kulturális együttműködést. Ennek a keretében valósulhatnak meg a programok. Május elsején például hozzájuk érkezik Bársony Bálint és a Magyar Rhapsody Projekt. A hazai kultúrszférában zenéjükkel erősítik nemzeti identitásunkat és tisztelegnek a nagy magyar zeneszerzők, népdalgyűjtők előtt. A zenekar a Kárpát-medencei ősi hangszerek mellett modern hangszereket is használ, így egyszerre jelenik meg alkotásaikban a múlt és a jelen zenei hangulatainak rezgése.

Lantos Anita közművelődési munkatárs elárulta azt is, hogy a magyarbánhegyesiek nagyon nyitottak a lehetőségekre, örülnek, hogy ennyi és sokszínű rendezvény részeseivé válhatnak. Valódi közösségépítő együttlétek ezek (íme egy kis ízelítő: Petőfi-busz, az utazó tárlat, könnyűzenei koncert, színházi előadás, operettgála, komplex múzeumpedagógiai és levéltári program, kirándulások). 

– Számítunk a település lakóinak aktivitására a folytatásban is, hiszen nincs megállás. Májusban az orgonák éjszakáján orgonakoncert lesz a katolikus templomban, később pedig házhoz hozzuk a színház élményét a Déryné programmal – mondta Lantos Anita.

S ha már a majálist emlegetjük, a polgármester hozzátette, működik a településükön a Tünde óvó néni – Tégy Jót Alapítvány. Ennek a támogatásával pedig a május elsejei, délutáni gyermekprogramok teszik emlékezetessé az idei majálisukat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában