videóval

2018.09.24. 18:20

Közel 30 kilós ponty akadt a horogra

A hétvége szombatjának délutánján „forródrótos” hívás kaptak a halőrök, miszerint akkora pontyot fogott két horgász a Kettős-Körös felsővízi szakaszán, hogy a pontyzsák nem bírja a mérlegelést, ezért segítséget kérnek a hitelesítéshez – számolt be az esetről a KHESZ facebook oldalán.

beol.hu

A horgászok az óriásponty termetét látva úgy tippelték, hogy a hal tömege elérheti a 30 kilogrammot is. A KHESZ halőrei némi kétkedéssel indultak útnak, hiszen sok nagy fogás „zsugorodott” már össze a mérlegen.

Fotó: KHESZ facebook oldala

Albert Attila és Bozsó Gábor azonban nem alaptalanul értesítették a szövetségk halőreit. Pontyzsákjukból egy valóban óriási, aranysárga színezetű, kapitális méretű tőponty bukkant elő, egy igazi körösi pontymatuzsálem.

– Együttes erővel gyorsan sikerült megmérni a ceremóniát megadóan, nyugodtan tűrő, kivételes nagyságú behemótot, amelynek tömege a pontymatrac visszamérése után pontosan nettó 27 kilogrammnak bizonyult. A Kettős-Körös fenséges pontypéldánya egyedi jelölést kapott és néhány villámgyors fotó után természetesen visszanyerte szabadságát, amelyet termetét meghazudtoló fürge eliramodással nyugtázott – olvasható a " target="_blank" rel="nofollow noopener">beszámolóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában