Jókai Színház

2024.04.12. 11:31

Tartuffe az orosházi Táncsicsban járt

Újraindult a Színház házhoz megy program. A Színitanház és a Békéscsabai Jókai Színháznak Molière: Tartuffe című darabját nézhették meg az orosházi Táncsics gimnázium diákjai pénteken.

Csete Ilona

A Békéscsabai Jókai Színház Molière Tartuffe című művét tavasszal tíznél is több iskolába elviszik. Pénteken jártak Orosházán. A Táncsics gimnáziumba is A színház házhoz megy elnevezésű program révén jutottak el a vígjátékkal. A darabot kétszer 45 percben, modern feldolgozásban láthatták a fiatalok.

gimnázium, előadás, diákok
Orosházi középiskolásoknak játszottak a fiatal színészek. Fotó: Csete Ilona

A Tartuffe előadással az orosházi középiskola diákjainak is szerettek volna ízelítőt adni a színjátszás világából. A Táncsics gimnáziumban egyébként működik diákszínpad, ha nem is állandó jelleggel, de időszakosan szerveznek előadásokat. Megtudtuk, a Táncsics diákjaitól nem áll távol a színjátszás. A középiskolások nagyon motiválhatók, hiszen sok városi rendezvényen szerepelnek színvonalas előadásaikkal. Minden évben a Szerelmes karnevál eseményhez kapcsolódóan is színpadra állítanak, eljátszanak egy darabot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában