Összefoglaló

2024.04.07. 19:08

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 7.

A vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. április 7-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

A Gábortelepi Kuckó Nagycsaládos Egyesület fennállásának 20 éves évfordulóját ünnepli idén. A 20 éves évforduló alkalmából szombaton szerveztek báli alkalmat, ahol együtt ünnepeltek a tagcsaládok, a falubeliek és a környék más egyesületeinek a képviselői. Erdős Norbert országgyűlési képviselő is köszöntötte a megjelenteket és azokat a párokat, akik 50, 40 éve kötöttek házasságot. Varga Gábor polgármester a települést érintő jó hírekről is beszámolt.

Tizenhárom ország 1600 kutyája és gazdáik részvételével rendezték meg a komoly hagyományokkal bíró Békéscsabai Nemzetközi Kutyakiállítást a hétvégén, péntektől vasárnapig a CsabaParkban. A Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület a tavaly sajnálatosan fiatalon, 47 éves korában elhunyt néhai elnöke, Bátonyi Gábor emléke előtt is tisztelgett a programmal, a Békéscsabai Nemzetközi Kutyakiállítással és Bátonyi Gábor Emlékversennyel.

2019 májusi elindulása óta már közel 1000 gyermeknek, koraszülötteknek, újszülötteknek, csecsemőknek segített a Viharsarki Koraszülöttmentő-autó – nyilatkozta lapunknak dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány elnöke. Az említett időszakban a mentőautó több mint 120 ezer kilométert tett meg. Hazánkban átlagosan minden 10-12. gyermek koraszülöttként jön a világra, Békésben pedig évente átlagosan 250-300 koraszülött gyermeket látnak el. A Viharsarki Koraszülöttmentő-autó szerepe ezért is nagyon fontos.

Három gyermek sérült meg a szombat esti balesetben. Mindhármukat könnyebb sérülésekkel szálították kórházba.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában