Gábortelep

2024.04.07. 09:44

20 éves élményt adó közösségük, a Kuckó – galériával

A Gábortelepi Kuckó Nagycsaládos Egyesület fennállásának 20 éves évfordulóját ünnepli idén. A 20 éves évforduló alkalmából szombaton szerveztek báli alkalmat, ahol együtt ünnepeltek a tagcsaládok, a falubeliek és a környék más egyesületeinek a képviselői. Erdős Norbert országgyűlési képviselő is köszöntötte a megjelenteket és azokat a párokat, akik 50, 40 éve kötöttek házasságot. Varga Gábor polgármester a települést érintő jó hírekről is beszámolt.

Csete Ilona

A nagycsaládosok 20 éves évfordulós ünnepsége volt az utolsó olyan közösségi alkalom, hogy kinyitották a helyi művelődési házat. A báli hangulatot ez egyáltalán nem befolyásolta, sőt, a medgyesbodzásiak már várják, hogy a község központjában lévő művelődési ház felújítása elkezdődhessen.

kuckó, 20 éves, nagycsaládosok, civil szervezet, erdős norbert
20 éves az egyesület. A képen balról Varga Gábor, Kiszel Ferencné, Griecs Györgyné, Erdős Norbert. Fotó: Csete Ilona

20 éves évforduló a nagycsaládosoknál

A fennállásuk 20. évfordulóját ünneplő nagycsaládosok meghívták e rendhagyó ünnepi eseményre azokat az egyesületeket, amelyekkel kölcsönösen segítik egymást (Újkígyós, Mezőberény, Kétsoprony stb). Köszöntötték az alapítókat, valamint Griecs Györgynét, aki 15 éve vezeti a közösségüket.

Elhangzott, az alapítótagok célja az volt 2004-ben, hogy olyan programokat szervezzenek, ahol a családok közösen vehetnek részt és élményeket gyűjthetnek. Eleinte csak gábortelepiek, majd ahogy híre ment a népszerű programoknak, rendezvényeknek, csatlakoztak medgyesbodzásiak és csanádapácaiak is hozzájuk. Jelenleg 47 tagcsaládja van az egyesületnek. Az eltelt 20 év alatt nagyon sok olyan rendezvényt sikerült megvalósítani, ami az összefogás szép példája (évfordulók, régiós találkozók, kirándulások, idősek köszöntése, anyák napja).

Az egyesület szerepet vállal községi rendezvények lebonyolításában (falunapok, advent stb.). Országos kezdeményezéshez is csatlakoztak (Szeretet íze program) a tagcsaládok által készített és a rászorulóknak eljuttatott finomságokkal. Az eltelt 20 év történéseit, eseményeit szombaton este felvillantották képekben, nagy tetszést arattak a régi felvételek.

Évtizedek óta alkotnak egy párt

Majd köszöntötték Kovács Mátyást és feleségét, Laukó Annát, ők 50 éve házasok; Csernok Antalt és Málik Magdolnát, akik 40 éve kötötték össze életüket, valamint Sódar Gyulát és Buvár Erikát, akik szintén 40 éve alkotnak egy párt.

Akik 50 éve házasok: Kovács Mátyás és felesége, Laukó Anna. Fotó: Csete Ilona

Erdős Norbert országgyűlési képviselő gratulált az ünnepelteknek, és köszöntötte a település valamennyi lakóját, miközben felidézte, milyen értékes beruházások gyarapítják Medgyesbodzást.

Szólt a befejezéséhez közeledő útépítésről, a művelődési ház fejlesztéséről, ami hamarosan elkezdődhet 97 millió forint értékben elnyert pályázati forrás bevonásával. Gábortelepen pedig új játszótér készülhet el 6 millió forintból – a Magyar Falu Program keretében érkező forrás hallatán nagy tapsot kapott a bejelentés.

Varga Gábor: ezt a tempót szeretnénk tartani

Varga Gábor polgármester az elhangzottakra úgy reagált, ezt a tempót szeretnék tartani.

– Gábortelepen régi álom válik valóra a játszótérrel. Egy másik friss hír: csütörtökön aláírtuk azt a vállalkozói szerződést, aminek az értelmében ezt az ingatlant kívül s belül megújítjuk 97 millió forintból. Rá se ismerünk majd – fogalmazott a település vezetője. A belterületi utat érintő beruházásról (Petőfi-Névtelen utca) pedig elmondta, napokon belül elkészül.

A polgármester gratulált a bál főszereplőinek, a 20 éves fennállásukat ünneplő nagycsaládosoknak (a községben 4 civil szervezet működik, ők az egyik - a Szerző), akik nagyon példásan összefogják a közösséget; elismeréssel szólt a kerek évfordulós házaspárokhoz, majd Erdős Norbert országgyűlési képviselővel átadtak Kiszel Ferencnének a közösségért végzett munkájáért és Griecs Györgynének, a nagycsaládosok vezetőjének emlékplaketteket.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével a Nagycsaládosok Országos Egyesületének az elnökségi tagja, Kisné Szirtes Andrea. Üdvözlő szavaival arra emlékeztetett, milyen fantasztikus dolog nagycsaládban élni. Mások számára is láthatóvá válik a család csodája. A nagycsaládosoké a tartalmas élet, érdemes át- és megélni.

– Ez az élet néha fárasztó, néha hangos, néha felemelő, szívet melengető és vidám. Köszönet illeti az alapítókat, akik megteremtették és összeforrasztották ezt a közösséget – tette hozzá Kisné Szirte Andrea.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában