Összefoglaló

2024.04.05. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 5.

A péntek sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. április 5-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Tajvani földrengés: nőtt a halálos áldozatok száma. A hatóságok földcsuszamlás és sziklaomlás kockázata mellett folytatják a mentési munkát a romok közt. A tajvani földrengés halálos áldozatainak száma 12-re nőtt.

Új otthonfelújítási programot indít a kormány 108 milliárd forint keretösszeggel az 1990 előtt épült családi házak energetikai korszerűsítésére: egymillió forint önrész mellett maximálisan 6 millió forintos támogatás vehető igénybe, amelynek fele kamatmentes hitel, másik fele vissza nem térítendő támogatás - jelentette be az Energiaügyi Minisztérium energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján.

Ezzel a kiskapuval lehet elkerülni a közlekedési bírságokat. Több ezer autó közlekedik úgy a hazai utakon, hogy semmilyen büntetést, bírságot nem fizet a tulajdonosa.

A Gárdonyi és a Semmelweis utca sarkán lévő üres telekre terveznek Szarvason inkubátorház építést, amelyre mintegy 306 millió forint támogatást nyert el az önkormányzat.

Battonyai kutyák életét mentik meg a csabai könyvakcióval. A tavalyi projekt sikere után úgy gondolta a főszervező, Rostás Stephan, a békéscsabai Kornélia Grill & Bar pincére, hogy ebben az évben is tesz egy jó ügyért. Bízik benne, hogy sikeres lesz a kezdeményezése, és minél több kutyának segíthetnek a Battonyai Állatmentő Alapítvány jóvoltából.

Néhol vízhiány lehet Békéscsabán – átmossák az ivóvízhálózatot. Elkezdődött az ivóvízhálózat-mosatás Békéscsabán. Az ivóvízfőkörök éjszakai mosatását pénteken és szombaton végzik.

A talaj felső, 20 centiméteres rétege az Alföldön, így Békés vármegye jelentős részén is kritikusan száraz, holott a tavaszi vetésekhez nagy szükség lenne a csapadékra – közölte a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzése alapján az MTI.

A héten több alkalommal is bepillanthattak az érdeklődők a Békéscsabai Napsugár Bábszínház kulisszái mögé. Kiderült, hogy a Fajzi Tamás tervezte régi-új épület sokkal nagyobb, mint amilyennek kívülről látszik. Nagy Ildikó animátor igyekezett minden zegzugot megmutatni.

Minden eddiginél meggyőzőbb ufó-fotó került elő. Minden eddiginél élesebb felvétel került nyilvánosságra. A bizarr kinézetű repülő tárgyat ábrázoló fotó létezését 30 éven át titkolták.

Jönnek az első kütyük, amik leválthatják az okostelefonokat. Humane, Rabbit, Brilliant, Meta és még számtalan más cég készül mesterséges intelligencia kütyük piacra dobására. Jobbak, mint egy mobil?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában