Alföldvíz

2024.04.05. 11:33

Néhol vízhiány lehet Békéscsabán – átmossák az ivóvízhálózatot

Elkezdődött az ivóvízhálózat-mosatás Békéscsabán. Az ivóvízfőkörök éjszakai mosatását pénteken és szombaton végzik.

Papp Gábor

Mint az Alföldvíz Zrt. Facebook-oldalán olvasható, a munkálatok április 2-án kezdődtek és április 19-ig tartanak. Az ivóvízfőkörök éjszakai mosatását ma és szombaton, április 5-én és április 6-án tartják. A két napon este 7 és reggel 7 óra között a város egyes részein nyomáscsökkenés és időszakos, 1-2 órás vízhiány is előfordulhat. 

Man,Technician,Operating,Gas,Heating,Plant,Technology.,Blue,Overalls,,White
Illusztráció
Forrás: shutterstock.com

A felhasználók a mosatás idején nyomáscsökkenést tapasztalhatnak, illetve a nappali időszakban rövid, 1-2 órán át tartó vízhiányra számíthatnak. A mosatás után pedig az adott szakaszon előfordulhat a víz zavarossága. Ilyenkor nincs más teendő, mint néhány percen át folyatni a csapokat, amíg kitisztul a hálózat. Javasolják, hogy a fogyasztók a munkálatok idején saját hálózatukat is mossák át.

Az Alföldvíz Zrt. ismertette: évente két alkalommal végeznek mosatást a hálózatban az ivóvíz minőségének megőrzése érdekében. A munkálatok több mint 3 hónapot vesznek igénybe, mire mindenhová elérnek a szakemberek. 

A tisztítás mechanikusan történik, azaz egy speciálisan kiképzett szivacsdugóval szakaszonként takarítják ki a vezetékeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában