Összefoglaló

2024.03.02. 20:54

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. március 2.

A szombat sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. március 2-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

A Békés vármegye 2. számú választókerületében található, ötezer lélekszám alatti települések polgármesterei számára tartott fórumot a Magyar Falu Programról pénteken délelőtt Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos Csabacsűdön, a közös önkormányzati hivatalban. Az eseményen a Magyar Falu Program eredményei mellett a jövőbeni tervekről is szó esett.

Karambol Kétegyházán: négyen sérültek meg. Az egyik autóba beszorult egy utas, akit a gyulai tűzoltók feszítővágó segítségével szabadítottak ki.

Több vármegyében, így Békésben is erősen elszaporodtak tél végére a mezei pockok, ezért már most érdemes védekezni ellenük – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán. A hivatal honlapján közölték, fontos késlekedés nélkül felmérni a kártevő népességét a táblákban, és azok környezetében.

Orosháza vezetése a város legnagyobb adófizető cégeinek képviselőit hívta egy kötetlen beszélgetéssel egybekötött ebédre a napokban. Több mint tíz cégvezető, a társaságok képviselői beszélgethettek fehér asztal mellett, de volt a sokéves, hagyományos programnak egy nem megszokott része is. Előadók érkeztek, akik a gazdasági élet szereplőit is érintő témákról beszéltek, tartottak prezentációt például a mesterséges intelligenciáról az Alföld Hotel Gyöngye rendezvénytermében.

Sokat dolgoznak az orosházi állatmentők, sokan segítik is a munkájukat és sokan követik azoknak a mentett cicáknak, kutyusoknak a sorsát, amelyek a szikháti állatmenhelyre kerülnek, még szerencsésebb esetben pedig örökbefogadókhoz. A minap egy bejegyzésben sikertörténetet meséltek el az állatbarátok. Jakob a főhős, az általuk mentett, majd örökbe adott kutya. Életének alakulása egyszerre hihetetlen s egyben mesébe illő.

A Békéscsabai Páduai Szent Antal-társszékesegyház is csatlakozott az egész országra kiterjedő katolikus nagyböjti élelmiszer-adománygyűjtéshez. Ők is kérik a híveket, hogy március 3-10. között tartós élelmiszerek adományozásával járuljanak hozzá az egyház karitatív szolgálatához.

Még egy baloldali párt sem fizette be az ÁSZ vizsgálata alapján meghatározott, tiltott kampánytámogatásból adódó, összesen 261 millió forintos bírságot, ráadásul, ha március 5-ig nem fizetnek, a behajtás a Nemzeti Adó-és Vámhivatalhoz (NAV) kerülhet – tudta meg a Magyar Nemzet.

A bronzéremért játszhat vasárnap a Swietelsky-Békéscsaba a női röplabda Közép-európai Ligában, miután a szombati elődöntőben 3:0-s vereséget szenvedett a horvát HAOK Mladost Zagreb együttesétől.

Két hazai és két vendégsiker született a Vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság tavaszi nyitányának szombati mérkőzésein. A listavezető Gyula és a dobogós Szarvas fölényes hazai győzelmet aratott, a Szeghalom és a Mezőhegyes vendégként zsebelte be a három pontot, miközben egyik gárda sem kapott gólt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában