Ünnep

2024.03.29. 17:32

Húsvétváró program: tojásokat díszítettek a csabai múzeumban

Tavaszköszöntő kézműves foglalkozásra várták a családokat csütörtön délután a csabai múzeumba, ahol nemcsak tojásokat díszíthettek, hanem fonal, dekor filc és karton felhasználásával vidám dekorációkat is készíthettek a résztvevők.

Dinya Magdolna

Szebbnél szebb alkotások születtek Fotó: Beol.hu

Szojka Petronella múzeumpedagógus elmondta, a húsvéti ünnepek közeledtével hozták létre az eseményt, ahol változatos díszeket készíthettek az érdeklődők. Kipróbálhatták a tojásírókázást, amely egy hagyományos és régóta ismert díszítési technika. Ennek lényege, hogy viasszal különböző mintákat rajzolnak a tojásra, majd festékbe mártják és végül a viasz leolvasztásával készül el a mintázat. Az újrahasznosítás jegyében tojástartóból kakasokat is készíthettek, melyeket dekor filccel, mozgó szemekkel és tollakkal díszítettek. A foglalkozás alatt mindenki a saját tempójában és képességei szerint haladhatott. A legkisebbeket pedig húsvéti színezőkkel várták.

A kézműves délután vidám hangulatban telt, az esemény végén pedig büszkén mutatták meg egymásnak az elkészült alkotásokat. A végeredmények igazán színes és mutatós díszek lettek.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában