Választások

2024.03.22. 13:05

Párbeszédet indít a csabai Fidesz, aláírásokat gyűjtenek

A Fidesz békéscsabai szervezete párbeszédet indít és aláírásgyűjtési akcióba kezd, az elkövetkező hetekben és hónapokban. Céljuk, hogy az önkormányzati választások igazi nyertese Békéscsaba és az itt élők legyenek. Hitük és meggyőződésük, hogy érdemben egy erősebb kormánypárti képviselőcsoport tud tenni egy jobb Békéscsabáért.

Dinya Magdolna

Szegedi Balázs, az alapszervezet elnöke elmondta, az elkövetkező hetekben több ezer embert fognak felkeresni személyesen. Számukra az előttünk álló választás és az erre való felkészülés nem feladat, hanem egy lehetőség, hogy találkozzanak az itt élő emberekkel. 

aláírásgyűjtés, Fidesz, Herczeg Tamás, Szegedi Balázs, választások, párbeszéd
Szegedi Balázs és Herczeg Tamás ismertette az aláírásgyűjtési akció részleteit. Fotó: Dinya Magdolna

Aláírásgyűjtési akciót indítanak

Céljuk, hogy a választások igazi nyertese Békéscsaba és az itt élők legyenek. Hitük és meggyőződésük, hogy érdemben egy erősebb kormánypárti képviselőcsoport tud tenni egy jobb Békéscsabáért. A Fidesz csabai alapszervezete ennek értelmében aláírásgyűjtésbe kezd. 

Szegedi Balázs szerint fontos, hogy a Fidesz-KDNP szövetségének erős kormánypárti képviselőcsoportja legyen a békéscsabai önkormányzati testületben annak érdekében, hogy a kormányzati támogatással tovább folytatódjék Békéscsaba fejlődése. Ebben a kérdésben szeretnék az emberek véleményét megismerni és kérik a támogatásukat. Elmondta, hogy a Covid és az orosz-ukrán háború is rossz irányba vitte el a világgazdasági folyamatait. A fejlesztési forrásokért kiélezett küzdelem folyik és ez csak fokozódni fog.

A városunk a gyermekeink jövője és a helyben maradás szempontjából nem az a meghatározó, hogy helyben ügyesen tudjuk-e elkölteni a rendelkezésre álló forrásokat, hiszen az elmúlt idő tapasztalatai alapján egyértelműen igen a válasz, hanem az, hogy sikerül-e annyi pénzt idehozni, hogy a város fejlődése stabil maradjon.

Céljuk nem csak az, hogy a nekik járó forrásokat megszerezzék, hanem plusz forrásokat is behozzanak. Úgy látják, hogy Békéscsaba nyertese tudott lenni a Fidesz kormányzatnak, de ez helyben Herczeg Tamás országgyűlési képviselőnek, illetve a Fidesz frakciójának volt köszönhető. 

Mint elhangzott, nagyon sok kormányzati forrás érkezett az elmúlt időszakban a városba, viszont jól látják, hogy van még dolguk, annak ellenére, hogy számos feladatot és az országban a legnagyobb út és járdafelújítási programot sikerült megvalósítaniuk. Békéscsabán bőven akad még hely, ahová forrásokat kellene adoptálniuk. Ezen kívül megemlíthető a munkahelyteremtés, illetve a már meglévő munkahelyek hozzáadott értékeinek a növelése, vagy a turisztikai fejlesztések szempontjából a Munkácsy Negyed további fejlesztése. Szegeddel, Debrecennel, Szolnokkal, Kecskeméttel, a határ másik végén Araddal, Temesvárral és Nagyváraddal kell lépést tartaniuk.

Minél több emberhez szeretnének eljutni

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő úgy nyilatkozott, hogy az a kampánystratégia, amit ők használni fognak a következő hetekben és hónapokban, jól ismert a világon. Szeretnének eljutni a lehető legtöbb választópolgárhoz. Fontosnak tartja, hogy a politikai közösségek nyitottak legyenek azok előtt, akik csatlakozni szeretnének. Úgy vélik, az emberek jelentős része igényli a közvetlen találkozást a képviselőjelöltjeivel. A találkozók során pedig megismerhetik az emberek véleményét, mind a helyi, mind az országos politikai kérdéseket illetően. Egy békés kampányra készülnek, amely sok érdemi találkozót foglal magában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában