Helyi választás

2024.03.14. 15:00

Fidesz-KDNP: bemutatták a csabai jelölteket

Döntött a Fidesz helyi alapszervezete a minap, eldőlt, hogy Békéscsabán kik lesznek a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjei, illetve, hogy kik szerepelnek a kormánypártok kompenzációs listáján a június 9-ei önkormányzati választáson. A részleteket csütörtökön a Fidesz-irodában tartott sajtótájékoztatón ismertette Herczeg Tamás, a Fidesz békéscsabai választókerületi elnöke, valamint Szegedi Balázs, a párt békéscsabai alapszervezetének elnöke.

Licska Balázs

Herczeg Tamás és Szegedi Balázs a Fidesz sajtójékoztatóján ismertette a képviselőjelölteket és a kompenzációs listát. Fotó: Bencsik Ádám

Fotó: Bencsik Adam

Van egy jó ajánlatunk egy jobb Békéscsabáért – hangsúlyozta Szegedi Balázs. A Fidesz békéscsabai elnöke elmondta, szeretnék, hogy a város és a békéscsabaiak legyenek a nyertesei a június 9-ére kitűzött önkormányzati választásnak. Meggyőződésük, hogy a jelenleginél erősebb kormánypárti frakcióra van szükség a városi közgyűlésben. A jelöltek tekintetében elsődleges szempont volt, hogy legyenek feddhetetlen előéletűek; hogy legyenek a közösségük és a város megbecsült tagjai; illetve, hogy érdemben legyenek képesek tenni a lokális ügyekért és egész Békéscsabáért.

Fidesz, herczeg tamás, választás, KDNP, jelöltek
Herczeg Tamás és Szegedi Balázs a Fidesz sajtójékoztatóján ismertette a képviselőjelölteket és a kompenzációs listát. Fotó: Bencsik Ádám

Ők indulnak az egyes választókerületekben

Sorolta, hogy 

  • az 1. számú választókerületben Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója;
  • a 2. számúban Pap András autósoktató, iskolavezető;
  • a 3. számúban Nagy Sándor, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő kabinetvezetője;
  • a 4. számúban Alföldi Károly vállalkozó, a Csabai Jövőért Egyesület elnöke;
  • az 5. számúban Vass Csaba, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető-helyettese;
  • a 6. számúban Gaál Kornél informatikai vállalkozó;
  • a 7. számúban Kocziha Attila, a Bihari Túrák Egyesület elnöke;
  • a 8. számúban Paláncz György, a Közgé, azaz a BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium igazgatója;
  • a 9. számúban Bálint József, a KDNP békéscsabai szervezetének elnöke, baptista presbiter;
  • a 10. számúban dr. Pálfi-Rigó Krisztina mikrobiológus, pszichológus, a Békés Vármegyei Központi Kórház szakembere;
  • a 11. számúban Opauszki Zoltán, a Csabagyöngye Kulturális Központ turisztikai igazgatóhelyettese;
  • a 12. számúban pedig Szferléné Dénes Pálma pszichológiai tanácsadó, szociális munkás indul. 

Így alakul a kormánypártok kompenzációs listája

Felállították a kompenzációs listát is, amelynek első helyén Szegedi Balázs áll, őt követik a sorban, az első tíz helyen Nagy Sándor, Opauszki Zoltán, Paláncz György, Alföldi Károly, Vass Csaba, Végh László, dr. Pálfi-Rigó Krisztina, Szferléné Dénes Pálma és Gaál Kornél. 

Egyetlen Fidesz van Békéscsabán

A kampány lehetőséget ad arra, hogy minél több emberrel találkozzanak, hogy megtalálják azokat a közös pontokat, amelyek összekötik őket – fogalmazott Szegedi Balázs. A Fidesz békéscsabai alapszervezetének elnöke szerint a jelöltek és a lista alapján is érzékelhető a Fidesz megújulása. A vetélytársaknak azt üzente, hogy tisztességes kampányra készülnek. Leszögezte, hogy a városban egyetlen Fidesz van, és hogy egyetlen választókerületben sem támogatnak más jelöltet.

Legyen erős kormánypárti frakció a városi közgyűlésben

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, a Fidesz békéscsabai választókerületi elnöke hangsúlyozta, hogy a 12 jelölt sokféle élet- és munkatapasztalattal, tudással és végzettséggel bír. Ő is elengedhetetlennek mondta, hogy erős kormánypárti frakcióval, ezzel pedig megfelelő érdekérvényesítő képességgel rendelkezzen Békéscsaba. A jelöltek az elmúlt időszakban sok helyszínen, sok felületen, személyesen is találkoztak a választópolgárokkal, ezt a folyamatot erősítik majd fel a kampány időszaka alatt, hogy minél több emberrel kerüljenek kapcsolatba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában