Összefoglaló

2024.03.18. 21:01

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. március 18.

A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. március 18-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Február végén szerencsésen hazatért a békéscsabai Vásárhelyi Csaba és budapesti jó barátja, Márta Károly. A két férfi egy kétütemű Wartburggal élte át élete nagy kalandját, győzte le a sivatagot a Budapest-Bamako Rallyn.

Jövedéki termék megszerzésével, üzletszerűen elkövetett, nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 72 éves, büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő gyulai férfival szemben.

Molière: Tartuffe című darabja került a színre hétfőn a BSZC Kemény Gábor Technikum tornatermében, a Békéscsabai Jókai színház és a színitanház közös produkciójában, A színház házhoz megy program keretében.

Békés vármegye 48 tanintézményéből összesen több mint 7400 diák csatlakozott az idei országos PÉNZ7 rendezvénysorozathoz. A vármegye iskoláiban közel 900 tanórát tartottak a PÉNZ7 témahét keretén belül, a tanárok munkáját idén is sok helyen pénzügyi és vállalkozói önkéntesek segítették.

Szemétszedést tartottak szombaton Gyula Pejrét Vadásztársaság szervezésében Gyula külterületén, a vadásztársaság területén.

A Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium immár 7. alkalommal rendezi meg a Trefort E-sport Napokat. Hétfőn délelőtt vette kezdetét a három napos rendezvénysorozat.

A Magyar Nemzet cikksorozatának újabb részéből kiderül, hogy a bukott miniszterelnök-jelölt számos megszólalásában hivatkozott, és győzelme esetén ígéretet is tett olyan feltételek teljesítésére, amelyek valójában egyáltalán nincsenek összefüggésben a fejlesztési források kifizetésével.

Kivirágzott Mezőkovácsháza belvárosa. Ébred a természet, de más látnivaló is akad. Ismét felállították a kézműves tevékenységeiről híres város parkjában a színes horgolásokkal díszített tojást.

Aki Orosházán a Vörösmarty iskola melletti járdán elsétál, gyakran hall kristálytisztán csengő gyermekdalokat, kórusműveket. Immáron 70 éve száll itt az ének, azaz működik az ének- zene tagozaton emelt szinten a tanulók zenei oktatása, nevelése. Orosházán 2024 szeptemberében ülnek majd iskolapadba a 70. évfolyam kisdiákjai, akik megismerhetik, tanulhatják Kodály Zoltánnak az elveit követve, ennek a művészeti nevelési tárgynak a keretében a zenei anyanyelv sokszínűségét.

Negyedik alkalommal rendezte meg Ausztrál Jótékonysági Estjét a Szeged-Csanádi Egyházmegye, illetve az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete Szegeden, a Szent Gellért Fórumban. Az est bevételéből a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt segíti a szervezet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában