Összefoglaló

2024.03.12. 20:22

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. március 12.

A kedd sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. március 12-én.

Beol.hu

Sulyok Tamás köztársasági elnök dandártábornokká nevezte ki Vörös Ferenc rendőr ezredest, vármegyénk főkapitányát.

Hat kitüntetést is átnyújtottak kedden Eleken, ahol a város és Békés Vármegye Önkormányzata szervezett ünnepi megemlékezést a közelgő március 15-e, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója apropóján. A rendezvényen adták át az elnöki elismeréseket is. Kitüntetést érdemelt ki Chugyikné Bónus Gabriella, Mihalik Árpádné, dr. Seres Zsuzsanna, Medgyesi István, dr. Szombati Andrea és Lászik Gábor.

Fekvenyomó-bajnokságot szervezett Békéscsaba kollégistái számára a BSZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium, azaz a Vízmű középiskola, a versenynek a kollégiumi ebédlő adott otthont. Az úgynevezett Wilks-féle számítás alapján dőlt el a győztes kiléte: azaz nemcsak a kinyomott súly számított, hanem a fiatal testtömege is.

Az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Szülészet Nőgyógyászati Osztályán március 5-én 15 óra 6 perckor megszületett a 2024-es esztendő 100. babája. A pusztaföldvári Czapár Zoltán és Czapárné Darócz Aletta gyermeke, Czapár Emma Anna 3760 grammal és 49 centiméterrel érkezett a világra.

Az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán tett közzé egy szülői visszajelzést. Köszönetről szól, az Orosházi Mentőállomás dolgozóinak címezte valaki.

Második helyen ért célba a békéscsabai Karsai Gábor, a Szlovákiában hétvégén megrendezett 16 kilométeres futóversenyen.

Cseh Katalin elvenné a Magyarországnak járó uniós pénzeket és szavazati jogot - erről beszélt Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára Facebook-oldalán kedden közzétett videóban.

Magyarország nem köteles elviselni hazugságokat még az Egyesült Államok elnökétől sem, a kormány ezért bekérette az amerikai nagykövetet Joe Biden előző heti, Orbán Viktor kormányfővel kapcsolatos kijelentései miatt – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.









 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában