Fekvenyomó-bajnokság

2024.03.12. 20:06

Kőkemény fiatalok nyomták a súlyokkal megpakolt rudat a Vízmű kollégiumában - videóval

Fekvenyomó-bajnokságot szervezett Békéscsaba kollégistái számára a BSZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium, azaz a Vízmű középiskola, a versenynek a kollégiumi ebédlő adott otthont. Az úgynevezett Wilks-féle számítás alapján dőlt el a győztes kiléte: azaz nemcsak a kinyomott súly számított, hanem a fiatal testtömege is.

Licska Balázs

Külön öröm volt Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke számára, hogy részt vehetett a viadalon. Elmondta: Békéscsabán a Trefortban tanult, és a MÁV kollégiumban volt kollégista. 1995-ben rendeztek egy versenyt, keresték a legerősebb kollégistát, a megmérettetést ő nyerte meg. 

BA-4954
Húsznál is több lány és fiú vett részt a versenyen Békéscsaba kollégiumaiból
Fotó: Bencsik Adam

A mostani viadalra hoztak egy versenypadot Vésztőről, a több bajnokot nevelt Marvel Team SE terméből, hogy tényleg egy igazi bajnokságon érezzék magukat a fiatalok. Elmondta, hogy a fekvenyomás egyre népszerűbb, például a diákolimpiára 800-nál is többen jelentkeztek.

Miután Szabó Ágnes többszörös világ- és Európa-bajnok fekvenyomó bemutatott egy gyakorlatot, Berke Lóránd ismertette a szabályokat. Minden versenyző háromszor próbálkozhatott, és ezek közül a legjobb eredmény számított. Nagyon fontos volt, hogy a gyakorlatot a megadott vezényszavakra végezzék el a fiatalok, és közben nem emelkedhetett sem a lábuk, sem a hasuk.

A megnyitón Schnider György, a Vízmű középiskola igazgatója elmondta, hogy immár második alkalommal szerveztek a város kollégistái számára fekvenyomó-bajnokságot, azaz hagyományt teremtettek. Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója a sport ünnepének nevezte a versenyt, és kiemelte, miszerint ahhoz, hogy ép testben ép lélek legyen, a sport nagyban hozzájárul.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában