Házasság hete

2024.02.19. 13:42

Ünnepeltek, játékosan párbajoztak a házaspárok Dombegyházon

A házasság hete országos rendezvénysorozathoz csatlakozott a Dombegyházi Közösségi Színtér és Könyvtár, illetve az önkormányzat. Az idei volt a harmadik alkalom.

Csete Ilona

A házaspárokat köszöntötték Dombegyházon.

Fotó: Picasa

Dohorné Nagy Nóra közművelődési munkatárs érdeklődésünkre elmesélte, hogy első alkalommal a Boldogító igen című esküvői ruha- és fotókiállítást szervezték meg, ahol a lakosok által felajánlott tárgyi emlékeket is kiállították. A következő évben lakodalmas est volt, ahol egy hagyományos menyegző jelent meg a játékokban és a zenében egyaránt.

A férjek is kitöltötték a játékban totót. Fotó: Facebook

– 2024-ben pedig köszöntöttük a házaspárokat és egy házaspárbaj szerepelt a programunkban. Dr. Varga Lajos polgármester szavai után a Balsaráti Vitus János Általános Iskola diákjai verssel, énekkel, zenével leptek meg bennünket – sorolta a főszervező.

A megjelent házaspárok közül köszöntötték a legrövidebb, illetve a leghosszabb ideje házasságban élő párt. Szántai Dávid és felesége idén lesz három éve, hogy házasok, Petean Grigore és felesége 45 éve mondták ki a boldogító igent.

A házaspárbajon egy-egy feladatlapot kellett kitölteni a feleségnek és a férjnek is. Azonos kérdések szerepeltek és az a házaspár, aki a kérdésekre – egymástól függetlenül – azonos választ adott szerezhetett pontot. A legügyesebb házaspárt díjazták. Ebben az évben dr. Varga Lajos és dr. Varga Lajosné Demeter Rozália nyerte meg  a játékot. Ők 1982. július 24-én kötöttek házasságot, idén már 42. házassági évfordulójukat ünneplik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában