Baross-kastély

2024.02.01. 11:54

Megújult a bánkúti közösségi ház

Az együtt gondolkodás és a közös munka meghozta a várt eredményt a bánkúti közösségi ház felújításánál – írta Erdős Norbert országgyűlési képviselő a közösségi oldalán.

dr. Nagy Szilvia

Kraller József és Erdős Norbert a megújult épület előtt

Hozzátette, a projektre Medgyesegyháza önkormányzata eredetileg valamivel több, mint 175 millió forintot nyert el, a közösségi ház felújítása mellett Lászlótelep szegregátumának és Bánkút szegregációval veszélyeztetett részeinek felszámolása is elkezdődhetett. Négy ingatlan elkészült, ezekbe az érintett családok be is költöztek, ám a közösségi ház munkálatait nem várt műszaki akadályok miatt sokáig szüneteltetni kellett. Az eredetileg megítélt támogatás így már nem volt elegendő, de a pályázat módosítása és a küzdelmes tárgyalások után végül sikerült 52,4 millió forintnyi többlettámogatást előteremteni; tehát folytatódhatott a beruházás. Erdős Norbert hangsúlyozta, nem volt könnyű dolguk, de a polgármesterrel egyetértenek abban, hogy megérte a küzdelem, hiszen Medgyesegyháza végre méltó állapotban kapja vissza a Baross-kastélyként is ismert épületet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában