Kitüntetés

2024.02.04. 14:03

Báloztak a civilek a csabai Kornéliában, díjakat is átadtak

Több mint 150-en vettek részt az immáron 23. Civil Bálon szombaton Békéscsabán, a Kornélia Étteremben. A rendezvényt a negyedszázados jubileumát ünneplő Civil Szervezetek Szövetsége szervezte, és a vármegye számos településéről érkeztek vendégek.

Nyemcsok László

Zsúfolásig megtelt a Kornélia Étterem a bálozókkal

Fotó: Fotók: Kornélia Étterem

Gólya Pál, a Civil Szervezetek Szövetségének elnöke kiemelte, immáron több mint száz civil szervezet tartozik a szövetséghez. A minap taggyűlést tartottak, és elindították az idén esedékes  tisztújítás folyamatát. A bál célja pedig az idők során nem változott: találkozási, barátkozási lehetőséget biztosít a résztvevők számára.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere is a civil szféra fontosságát hangsúlyozta a város közéletében, fejlődésében. Dr. Bódi Beáta, a Békés Vármegyei Kormányhivatal igazgatója kiemelte, a civil szervezetek tevékenysége alapköve egy sikeres társadalom építésének, az önszerveződések példaértékűek.

Dr. Juhász István (elöl) mondta a pohárköszöntőt
Forrás: Kornélia Étterem

A köszöntőket díjátadás követte: a Békés Vármegyei Civil Szolgáltató Központ átadta az Év Civil Jogásza kitüntetést dr. Petri Bélának, és az Év Civil Könyvelője díjat Puskás Anikónak. Az átadást követően dr. Juhász István, Békéscsaba civil kapcsolatokért felelős tanácsnoka mondott pohárköszöntőt.

Gólya Pál érdeklődésünkre kifejtette, báljuknak a hosszú évek során igen nagy hagyománya lett, ahol továbbra is a civil emberek és barátaik vesznek részt. A szövetség céljairól elmondta, a legfontosabb, hogy a civilek egymást megismerjék, tapasztalatokat cseréljenek, és összefogjanak. A tagok munkájába nem szólnak bele, csupán összefogják őket. Ez utóbbi keretében a mostanihoz hasonló nagyrendezvényeket tartanak. Az egyik a farsangi bál, ilyenkor év elején. A másikat november végén tartják, amikor a szervezet születésnapját ünneplik egy gálával, és egyben az évet is lezárják.

Egy igazi bálhoz a jó társaság mellett jó ételek is dukáltak, mindezekről Fodor Mihály mesterszakács, a Kornélia Étterem vezetője és kollégái gondoskodtak. Csak egy kis ízelítő: tárkonyos, szárnyas raguleves, töltött pulyka és sertéskaraj köretekkel, desszertként pedig somlói kocka. A talpalávalót a Thomassy Party Band szolgáltatta.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában