Összefoglaló

2024.02.23. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. február 23.

A péntek sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. február 23-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Meghalt egy 22 éves fiú a csabai Árpád-fürdő egyik medencéjében. A rendőrségen közölték, a halálesettel kapcsolatban idegenkezűség, bűncselekmény gyanúja nem merült fel.

Veszélyes vírus terjed a szomszédban. A betegek többsége vagy nem kapott védőoltást, vagy nem lehet tudni, hogy be van-e oltva.

Fejbe rúgta, ököllel ütötte volt apósát a kevermesi férfi. Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 42 éves, büntetett előéletű, kevermesi férfi ellen, aki megverte volt apósát. Az ügyészség vádiratában végrehajtandó börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra mellékbüntetés tett indítványt.

Demszky 20 évig pozícióban tartotta a bicskei pedofil igazgatót. Kevésbé ismert tény, hogy V. János, a bicskei pedofil igazgató 1990-től 2010-ig a fővárosi balliberális vezetés bizalmát élvezte, és bár indult vizsgálat ellene, nem függesztették fel.

A fiatalabbakat is támadják a felsőlégúti vírusok. Az utóbbi két hétben jelentősen emelkedett mind az influenzaszerű tünetekkel, mind az egyéb akut légúti fertőzéssel orvoshoz fordulók száma az országban. Az életkori megoszlást tekintve a 14 éven aluliak körében jegyezték fel a legtöbb panaszost. Az akut légúti fertőzések több mint fele, az influenzaszerű megbetegedések 38,5 százaléka ezt a korosztályt érintette. Békés vármegyében is sokan küzdenek vírusos eredetű tünetekkel.

Nem igaz a hír: változatlanul működik a sürgősségi Orosházán. Semmilyen változás nincs, továbbra is ellátják a betegeket az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Sürgősségi Betegellátó Osztályán – szögezte le közleményében az orosházi kórház.

Itt vannak az új traffipaxok: van mitől félni a gyorshajtóknak. Bemutatták az új sebességmérőket: elképesztő távolságból képesek mérni.

Kiderült, mikor választhatják meg az új köztársasági elnököt. Az államfőjelölt érvényes ajánlásához az összes képviselő egyötödének aláírása szükséges, ami 40 főt jelent. A köztársasági elnököt február 26-án választja meg az Országgyűlés.

A magyar kormányfő a Karmelita kolostorban fogadta Ulf Kristersson svéd miniszterelnököt. Két megállapodásról egyezett meg a svéd és a budapesti kormány – jelentették be Ulf Kristersson svéd és Orbán Viktor magyar miniszterelnök pénteki tárgyalását követő sajtótájékoztatón. Az egyezményeket magyar részről Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter írta alá. Egyrészt módosították a Gripen vadászgépekre vonatkozó szerződést, a második megállapodás a Gripenekhez kapcsolódó logisztikai rendszereket és támogató szolgáltatásokat érinti.

Ne higgye el, hogy az okosóra vércukorszintet mérhet! Ugyan több hordható okosterméket gyártó cég fejleszt vércukorszintet mérő technológiát, minden okunk megvan kételkedni ebben a „szolgáltatásban”.

Sok kudarc után Odüsszeusz leszállt a Holdra. Az Intuitive Machines űrszondája az első amerikai holdraszállás az Apollo az 1969-es sikere óta.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában