Vonaton is verte

2024.02.23. 15:01

Fejbe rúgta, ököllel ütötte volt apósát a kevermesi férfi

Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 42 éves, büntetett előéletű, kevermesi férfi ellen, aki megverte volt apósát. Az ügyészség vádiratában végrehajtandó börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra mellékbüntetés tett indítványt.

Nyemcsok László

A vádirat szerint a férfi 2003-tól 2013-ig házastársi kapcsolatban élt a sértett lányával. A terheltet családtagjai sérelmére elkövetett bűncselekmények miatt 2012 júliusában letartóztatták, majd jogerős börtönbüntetését töltötte 2018. július 19-éig, 2012 óta nem is találkozott volt apósával.

ütötte, rúgta, volt, apósát
A dohányzóhelyen futottak össze /Fotó: Illusztráció: MW-archív/

Tavaly augusztus 15-én, az esti órákban azonban összefutottak a békéscsabai vasútállomás főbejárata melletti, kijelölt dohányzóhelyen. A terhelt odalépett volt apósához, és kérdőre vonta, hogy miért nem ismeri meg. A 72 éves, idős sértett nem kívánt vele beszélni, annyit közölte vele, hogy siet, mert hamarosan indul a vonata Gyomaendrődre. A férfi ekkor a sértett elé lépett, ököllel kétszer arcon ütötte, megkísérelte megrúgni, majd a vállánál fogva, két kézzel meglökte. Emiatt a sértett a földre esett, majd a helyszínről elment, vonatra szállt, és elhelyezkedett az egyik kabinban.

A férfi volt apósa után ment a vonatra, és miután a kabinban rátalált, fejbe rúgta, majd ököllel megütötte az arcán, orrtájékon. A bántalmazást és a sértett vérző sérüléseit látva az egyik utas kihívta a mentőket, akik a sértettet beszállítottak a békéscsabai kórház sürgősségi osztályára. A sértett a bántalmazás következtében súlyos, nyolc napon túl gyógyuló orrcsonttörést és más, zúzódásos, horzsolásos sérüléseket szenvedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában