Összefoglaló

2024.02.20. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. február 20.

A kedd sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. február 20-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Egy nő és egy férfi lövöldözésben életét veszette kedden a dél-franciaországi Montpellier bírósága előtt - közölte a helyi prefektúra, kizárva a terrorista indítékot. A rendőrség feltételezése szerint a férfi előbb lelőtte a volt párját, majd öngyilkos lett.

WC-papírt tömött újszülött kisbabája szájába egy fiatal nő Borsodban. A kisbaba nem élte túl a megpróbáltatásokat.

Kerekesszékében égett halálra egy fiatalember. Lakástűz volt Cigándon, csak az anya és az egyik gyermeke jutott ki.

Tragédiába torkollott egy válófélben lévő házaspár vitája: elpusztult egy kiskutya. Borzalmas, amit a szerencsétlen állattal tett a feldühödött férfi.

Fittyet hányt az eltiltásra: öt évig nem ülhet volán mögé a férfi

Hamarosan tervezhetik a négysávos 47-es utat. Két külön közbeszerzés is folyamatban van már a 47-es út fejlesztése kapcsán – közölte Facebook-oldalán Dankó Béla országgyűlési képviselő.

A békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum névadó mestere, az európai hírű festőnagyság 1844. február 20-án született. Ennek 180. évfordulóján, a Munkácsy 180 emlékév nyitányaként nyílt meg a Hazafias festészet a négyzeten – Munkácsy Mihály Honfoglalása című időszaki kiállítás az intézményben. Ezt megelőzően a múzeum kertjében koszorúkat helyeztek el a festőfejedelem mellszobránál.

A dévaványai Fehér Viktória a napokban tartott Dog Dancing Carneval 2024 és FCI Világbajnoki Kvalifikációs Versenyen kiválóan szerepelt. Negyedik helyen kvalifikálta magát kutyájával, a májusban induló hazai világbajnokságra.

A mezőhegyesi Zsóri Martin, a véleményvezérek menedzsere (influenszer-menedzser) már fiatalon, kisdiákként iskolarádiózott, imádott szerepelni, és közben a világot jelentő deszkákról álmodozott. Arról, hogy ismert emberekkel dolgozhasson, készíthessen velük interjút. Olyan kitartóan kereste a maga útját, hogy mindez megadatott neki. Az a bizonyos első deszka éppen a Mutasd Magad Dél-Békés! tehetségkutató kulturális szemezgetőjének a színpada volt.

Csupán szóbeli utasításokból ultrarealisztikus videókat készít Sora, a mesterséges intelligencia. Az OpenAI fejlesztése még csak szakértőknek érhető el, de nem kétséges, hogy hamarosan mindenkihez eljut, miként a többi fejlesztés is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában