Bírósági ítélet

2024.02.20. 17:18

Fittyet hányt az eltiltásra: öt évig nem ülhet volán mögé a férfi

A járási ügyészség a bűncselekmény elkövetésétől számított három napon belül bíróság elé állította azt a férfit, aki eltiltása ellenére újra és újra volánhoz ült.

dr. Nagy Szilvia

Február 14-én a reggeli órákban Békéscsaba lakott területén akadt fent egy ellenőrzésen

Forrás: shutterstock

Eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntette miatt állított bíróság elé a múlt héten egy 37 éves büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő férfit a Békéscsabai Járási Ügyészség. A vésztői illetőségű, de békéscsabai tartózkodási helyű férfi figyelmen kívül hagyta a vele szemben kiszabott eltiltást. Az eljárás gyors és hatékony befejezése érdekében a járási ügyészség a bűncselekmény elkövetésétől számított három napon belül bíróság elé állította.

A Békés Vármegyei Főügyészségen elmondták, a férfit a Békéscsabai Járásbíróság jogerősen még tavaly június 27-én ítélte 30 nap elzárásra és tiltotta el a közúti járművek vezetésétől két évre, mert eltiltás hatálya alatt folytatólagosan járművet vezetett.  A férfi – bár az eltiltás tényéről és tartamáról tudomással bírt – február 14-én a reggeli órákban újra személygépkocsiba ült, Békéscsaba lakott területén belül közlekedett. Nem sokkal 9 óra előtt a rendőrök megállították az Orosházi úton, intézkedés alá vonták, majd a későbbiekben őrizetbe is vették.

A Békéscsabai Járásbíróság hatvan nap elzárásra ítélte, és újabb öt évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. Emellett kötelezte az eljárás során felmerült 65 ezer forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére is. Az ítélet nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában