Útfejlesztés

2024.02.20. 15:14

Hamarosan tervezhetik a négysávos 47-es utat

Két külön közbeszerzés is folyamatban van már a 47-es út fejlesztése kapcsán – közölte Facebook-oldalán Dankó Béla országgyűlési képviselő.

Papp Gábor

Dankó Béla elmondta, Berettyóújfalu-Békéscsaba közötti 2x2 sávos közúti kapcsolat fejlesztésének előkészítése több szakaszra osztva történik

Fotó: Jenei Péter

Mint írta, a Berettyóújfalu-Békéscsaba közötti 2x2 sávos közúti kapcsolat fejlesztésének előkészítése több szakaszra osztva történik, ennek megfelelően jelenleg két külön közbeszerzési eljárás van folyamatban.

A Berettyóújfalu–Körösladány közötti I. szakasz esetében a tanulmányterv és környezeti hatástanulmány készítése, valamint környezetvédelmi engedély beszerzése zajlik. Az ajánlatok bontását követően jelenleg még értékelési szakaszban tart a közbeszerzési eljárás. A tervezési szerződést tervezetten az első negyedév végén vagy a második negyedév elején írhatják alá.

A Körösladány–Békéscsaba közötti (II. szakasz Körösladány elkerülő; III. szakasz Köröstarcsa elkerülő; IV. szakasz Mezőberény elkerülő; V. szakasz Mezőberény – Békéscsaba közötti szakasz) szakaszra egy, de négyrészes közbeszerzési eljárást indítottak el, amely jelenleg is folyamatban van. Az ajánlatok bontását követően jelenleg még értékelési szakaszban tart a közbeszerzési eljárás. A tervezési szerződések tervezetten 2024. I. negyedév végén vagy a II. negyedév elején írhatják alá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!