Dog dancing

2024.02.20. 15:08

Világbajnokság: trükköket fog bemutatni kutyájával Fehér Viktória – videóval

A dévaványai Fehér Viktória a napokban tartott Dog Dancing Carneval 2024 és FCI Világbajnoki Kvalifikációs Versenyen kiválóan szerepelt. Negyedik helyen kvalifikálta magát kutyájával, a májusban induló hazai világbajnokságra.

Dinya Magdolna

A dog dancing egyedülálló köteléket alakít ki a gazdi és a kutyusa között

A mindössze 18 éves lány elmondta, hogy a dog dancing egy olyan sportág, amelyben kutyákkal szinkronban különféle trükköket mutatnak be zenére, és ezekből állítanak össze koreográfiákat. Örül annak, hogy ez a tevékenység egyre népszerűbbé válik Magyarországon, mert Békés vármegyében csak ketten foglalkoznak ezzel a sportággal. 

Kutyája már több szép eredményt ért el

Gyermekkora óta imádja a kutyákat és az állatokat. Már tízévesen elkezdte tanítani háziállatait különböző trükkökre. Az interneten található oktató videók segítségével sajátította el a kutyatréninget. Pályafutását egy keverék kutyával, Lunával kezdte. Az elmúlt évek során pedig többször első helyen végeztek a versenyeken. 2019 óta rendszeresen részt vesz border collie kutyájával is, Hayley-vel különféle megmérettetéseken.

Jelenleg nemcsak az előtte álló világbajnokságra, versenyekre készül, hanem kutyakozmetikusnak is, melyből hamarosan leteszi a képesítő vizsgáját. További tervei között szerepel, hogy ezután kutyakozmetikát, valamint a későbbiekben kutyakiképző iskolát indítson Dévaványán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában