Környezet ápolása

2024.01.27. 13:59

Szemetelésről, takarításról fogadtak el rendeletet Méhkeréken

A közterületek tisztán tartásáról, valamint az elhagyott hulladék felszámolásáról fogadott el a közelmúltban helyi önkormányzati rendeletet Méhkerék képviselő-testülete. A jogszabály szerint a környezet tisztaságának biztosításához mindenkinek hozzá kell járulnia, valamint tartózkodnia kell a közterületek – különösen a zöldterületek – szennyezésétől, károsításától.

Licska Balázs

Forrás: Shutterstock/ illusztráció

Az ingatlanok használóinak kell gondozniuk, tisztán tartaniuk az adott ingatlan körüli járdát, valamint a járda melletti zöldsáv úttestig terjedő területét. Az ingatlanok előtti nyílt árok állapotára ugyancsak kell figyelniük, hogy a víz zavartalanul lefolyhasson. 

Az, aki közterületen engedély nélkül rak le, esetleg hagy el szemetet szemetet, felszólítást kap. Ha határidőre nem gondoskodik saját költségén a hulladék eltávolításáról, akkor az önkormányzat lép helyette, viszont a számlát neki kell kiegyenlítenie – ez is kiderült a helyi önkormányzati rendeletből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában