Turizmus

2024.01.31. 14:31

Százezrekkel növelte a vendégéjszakák számát Békésszentandrás

Békésszentandrás egyik fő bevételi forrása a turizmus, ami a 2010-ben jegyzett 1000 vendégéjszakáról 2023-ra 125 ezresre nőtte ki magát.

Vásári Erzsébet

Sinka Imre

Fotó: Babák Zoltán

Sinka Imre polgármester köszöntötte a jelenlévőket azon a rendezvényen, amit a békésszentandrási vállalkozók köszöntésére szerveztek a napokban Békésszentandráson. Beszámolójából kiderült, hogy összesen 1078 vállalkozás működik a településen, közülük 601-et cégként, 477-et pedig egyéni vállalkozóként tartanak nyilván. Az említettekből huzamosabb ideje 926 vállalkozás működik. A polgármester úgy fogalmazott: ők viszik a hátukon az önkormányzatot, hiszen iparűzési adóból 162 millió folyt be 2023-ban, ami egy nagyon komoly tétel, és a település költségvetésének hangsúlyos részét teszi ki.

Sinka Imre elmondta, hogy Békésszentandrás másik fő bevételi forrása a turizmus, ami a 2010-ben jegyzett 1000 vendégéjszakáról 2023-ra 125 ezresre nőtte ki magát. Bízik abban, hogy a Bordűr Hotel megnyitásával a májustól-októberig tartó szezonon kívüli időszak is erősödni fog. Dankó Béla országgyűlési képviselőt idézve a polgármester ismertette: a településre csak a vállalkozói szektorba 9 milliárd, az önkormányzathoz pedig 3,5 milliárd forrás érkezett az elmúlt években.

A számadatokra tekintve Sinka Imre büszkeségét fejezte ki, amiért Békésszentandrás a maga kategóriájában a vármegye egyik legnagyobb adó-erőképesség mutatójával rendelkezik. Ez viszont beszámolója szerint sajnos a pályázatok során visszaüt, hiszen a jó mutatóik következtében a 40-60 százalékos támogatási intenzitású kategóriába teszik a települést. Végül a polgármester a jövőre tekintve is közös munkára és jó együttműködésre kérte a vállalkozásokat.

Fotó: Babák Zoltán

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában