Szemle

2024.01.22. 10:41

Kezdje ezt a hetet is csabai hírekkel!

Egy csokorba gyűjtöttük olvasóinknak a legfrissebb békéscsabai híreket.

Vásári Erzsébet

Forrás: shutterstock

Hulladékgyűjtőket tesznek ki az Élővíz-csatorna mellé Csabán

Több megkeresést is kapott Szarvas Péter polgármester a napokban azzal kapcsolatban, hogy az Élővíz-csatorna mentén, az Ilosvai utca és a Lencsési úti híd közötti körülbelül 1 kilométeres szakaszon nincsen hulladékgyűjtő. A polgármester elismerte: valóban sokan használják ezt az útvonalat, ezért indokolt a hulladékgyűjtő edények kihelyezése, ami a tervek szerint még az első negyedévben megvalósulhat.

Újabb zebrákat terveznek Békéscsabán

A Dobozi úti, Meteor utcai buszmegállóhoz tervezett zebra tervei 2020-ban elkészültek, azokat tavaly felülvizsgálták, és a gyalogos átkelőhelyre vonatkozó építési engedély 2026 nyaráig érvényes – ismertette Szarvas Péter polgármester, amikor a témában kérdezett Szente Béla önkormányzati képviselő a városi közgyűlés nemrég tartott ülésén. Az elmúlt években egyébként több zebrára vonatkozóan is készítettek terveket Békéscsabán, többre is rendelkezésre áll építési engedély. A kivitelezések beszerzési eljárásokat követően indulhatnak meg, illetve amennyiben a beruházásokra a költségvetésben biztosítanak elegendő forrást. A Dobozi út mellett terveztek zebrát a Kórház és a Dedinszky utca kereszteződésébe, a Kórház és a Telep utca sarkára, a Pataky és a Franklin utca kereszteződésébe, a Körte sor és a Kisfényesi utca sarkára, a Veres Péter és a Tavasz utca kereszteződésébe, a Franklin és a Báthori utca sarkára.

Kondoros múltjával ismerkedtek a diákok a megyei könyvtárban

A Kondorosi Petőfi István Általános Iskola 7. osztályos tanulói ismerkedtek meg a Békési Gyűjteménnyel a napokban Békéscsabán, a megyei könyvtárban. Mit az a könyvtár beszámolójából kiderült, hogy az eseményen Kondoros gazdasági fejlődését kutatták az olvasóteremben, de a Gametérben a videójátékokat is kipróbálták a gyerekek.

Vozár M. Krisztián zongoraművész adott koncertet a Lencsésin

Szombaton délután a Lencsési Közösségi Házban, Vozár M. Krisztián tartott koncertet magyar szerzők műveiből az érdeklődő közönség számára. Az ünnepi műsor része volt a magyar kultúra napi rendezvénysorozatnak. Takács Péter, a közösségi ház vezetője köszöntötte a megjelent vendégeket. Ismertette: a magyar kultúra napja 1823. január 22-hez kötődik, amikor is Kölcsey Ferenc véglegesen letisztázta a nemzeti imánkat, a Himnuszt. A neves alkalomhoz illően a rendezvényen közreműködött előadásával Farkas Zoltánné, nyugalmazott pedagógus, a Természetjáró kör vezetőségi tagja. Ezt követően Vozár Márton Krisztián ünnepi koncertje következett.

Csabán is sokan csúszkáltak a Jégpályák Éjszakáján

A Magyar Jégkorong Szövetség 2016 óta a Múzeumok Éjszakájához hasonlóan, egy országos rendezvényt indított útjára Jégpályák Éjszakája néven, ahol mindenkit korcsolyázásra ösztönöztek január egyik szombatján. A Csabai Rendezvénypajta is csatlakozott ehhez az eseményhez, amit most rendeztek meg ezen a hétvégén. Az éjszakai korcsolyázás során fantasztikus hangulat és szórakozás várta a látogatókat, akiknek egészen éjfélig volt lehetőségük a pályán tartózkodniuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában