Fejlesztés

2024.01.10. 14:43

Itt építenének bicikliutakat és parkolókat Békéscsabán

Kiemelt fejlesztési területté nyilvánított több területet a városi közgyűlés a közelmúltban tartott ülésén, tervezett beruházások miatt – derült ki egy grémium elé került anyagból.

Licska Balázs

Tovább bővülhet a városban a kerékpárúthálózat.

Fotó: shutterstock.com

Az elképzelések között szerepel, hogy a Wagner utca és a bányatavak mellett elhaladó földe út vonalában egy kerékpárforgalmi létesítménnyel összekötik az Orosházi úti bicikliutat, valamint a Szabadkígyós felé menő Wenckheim turista- és kerékpárutat. Ugyancsak bringautat terveznek a Kossuth tér és a Széchenyi utca között, vagyis a Csabagyöngye Kulturális Központ előtt, ennek érdekében majd a buszmegállót is át kell helyezni. A Kórház utca és a Dedinszky utca sarkán lévő területen parkolókat építenének, emiatt változtatták meg a terület övezeti besorolását. Emellett az úgynevezett településrendezési eszközöket úgy is módosították, hogy lehetőség legyen a Lencsési út 13. szám alatti orvosi rendelő korszerűsítésére és bővítésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában