Beruházás

2024.01.25. 19:58

Belakták az új torna- és csoportszobákat az óvodások Sarkadon

Birtokba vették a sarkadi óvodások az új tornaszobákat és csoportszobákat.

Licska Balázs

Új csoport- és tornaszobákkal bővült három óvodaépület Sarkadon. Fotó: Sarkad Facebook-oldala

Mint ahogy azt a város Facebook-oldalán írták, a napokban véget ért a Sarkad három óvodaépületét érintő, több mint 371 millió forintos beruházás a Vasút utcában, az Epreskert utcában és a Szalontai úton.

A fejlesztésre az önkormányzat 300 millió forint támogatást nyert el, ám a közbeszerzési eljárás lefolytatása után a kivitelezési munkálatokra benyújtott legalacsonyabb ajánlatok összességében 70,9 millió forinttal voltak magasabbak, mint a projekt költségvetésében rendelkezésre álló forrás. Az önkormányzat jelezte, hogy kiegészítő forrásra van szüksége, amelyet az irányító hatóság jóváhagyott, így – a minimális önkormányzati önerőt is beleszámítva – összesen több mint 371 millió forintból valósult meg a beruházás – ismertette dr. Mokán István polgármester.

A Vasút utcai óvodánál 121 millió forintból egy új torna- és csoportszoba épült, szertárral, valamint a korábbi csoportszoba helyén öltözőt, szertárat, mosdót, közlekedőt alakítottak ki. Az Epreskert utcai óvodában 87 millió forintból egy tornaszoba jött létre szertárral, közlekedővel, illetve egy fejlesztőszoba, egy elkülönítő, orvosi szoba és egy raktár. A Szalontai úti épület 136 millió forintból tornaszobával, új csoportszobával, vizesblokkal, közlekedővel, előtérrel és szertárral bővült, tehát egy új szárny épült a meglévő mellé. Átalakítással két fejlesztőszobát és raktárat hoztak létre.

A beruházások tehát elkészültek, a gyermekek pedig a legnagyobb örömmel vették birtokba és lakták be pillanatok alatt az új létesítményeket. Az új tornaszobák teljesen új perspektívát nyitnak a mindennapi mozgás lehetősége előtt, de nagy szükség volt az új csoportszobákra és a többi fejlesztésre is – hangsúlyozta dr. Mokán István polgármester.

A városvezető kiemelte, hogy az elmúlt években több olyan beruházást indítottak el és valósítottak meg, amelyek a nevelési, oktatási intézményeket érintették, hogy korszerűbb és egészségesebb környezetet teremtsenek a gyermekeknek, valamint az őket ellátó szakemberek számára. Sorolta, miszerint többek között új bölcsődét építettek; felújították az óvodákat; fejlesztették, tornacsarnokkal bővítették a Kossuth utcai általános iskolát; tanuszodát építettek. Rövidesen pedig újabb, a nevelési, oktatási infrastruktúrát érintő fejlesztések rajtolnak el Sarkadon.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában