Kerekasztal-beszélgetés

2024.01.26. 09:13

A szűrések fontosságára hívták fel a figyelmet Szarvason

Kerekasztal-beszélgetést szerveztek a napokban a Szarvasi Városi Könyvtárban az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét apropóján.

Vásári Erzsébet

Őszintén és nyíltan átbeszélték a témát.

Fotó: Facebook/szarvasi könyvtár

Az országos kampány kiemelt célja, hogy felhívja a figyelmet a méhnyakrák megelőzésének fontosságára. A városból egy évtizede csatlakoznak az eseményhez, amióta Bartus Beatrix bekapcsolódott a Mályvavirág Alapítvány munkájába, és létrehozta Szarvason a Mályvavirág Pontot.

A kerekasztal-beszélgetés előtt Bartus Beatrix és Babák Mihály polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd Fodor Mariann vezetésével Szépvölgyi Mariann, Mecsei Szpomenka, Bencsik Dea és Jónásné Kriszti beszélgettek a témáról teljes nyíltsággal és őszinteséggel. Elhangzott többek között az, hogy az emberek inkább nem járnak a szűrésre, csak akkor kezdenek el foglalkozni ezzel a témával, ha saját maguk vagy közvetlen hozzátartozói/baráti körükben valaki érintett lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában