Békéscsaba

2023.12.12. 17:46

Rekordmennyiségű adományt gyűjtöttek idén a jaminai fiókkönyvtárban

Három éve 39 adományt, idén 64 adományt gyűjtöttek össze a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ellátottjai számára a békéscsabai, jaminai fiókkönyvtár olvasói. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezete idén közel kétszáz családnak juttatja el az adományokat a tartós élelmiszer csomagok mellett.

Gyemendi Réka

Karácsonyi adománygyűjtést szerveztek a jaminai könyvtárban

Fotó: Bencsik Ádám

Lukoviczi Anna, a Békés Megyei Könyvtár könyvtárosa elmondta, legelőször három évvel ezelőtt hirdették meg a Mosolycsomag Akciót, akkor összesen 39 csomagot gyűjtöttek össze a jaminai fiókkönyvtárban. Az idei, 64 adományt kedden adták át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportja munkatársainak.

– Nagyon nagy örömünkre szolgál, hogy ezúttal ilyen sok adományt sikerült összegyűjtenünk Spisjákné Balkus Beáta kolléganőnk segítségével, az olvasóink felajánlásával. Különösen kedves volt az óvodások jelenléte, akik szintén sok csomaggal készültek – fogalmazott. 

Mülek Henriett, a Békéscsabai Máltai Csoport vezetője elmondta, december 14-től 19-ig tart a tartós élelmiszer gyűjtésük Békéscsabán. Ezek mellett az adományok mellett fogják kiosztani a rászoruló óvodáknak, anyaotthonoknak a könyvtárban gyűjtött ajándékcsomagokat december 20-án. Mivel a dobozok címkézve vannak, így életkor és nemek szerint tudják csoportosítani az adományokat. A helyi szeretetszolgálat idén karácsony előtt 150-200 családnak juttatja el az adományokat. 

Csütörtökön délelőtt 10 órától kezdődik az élelmiszergyűjtés a Csaba Centerben lévő Spar üzletnél. Lesznek táblák, amiket le lehet adni, ezek vonalkódját a kasszánál lehúzzák. Emellett minden tartós élelmiszert megvásárolhatnak a boltban a segíteni vágyók. A munkatársaink is jelen lesznek a helyszínen egészen 18 óráig hívta fel a figyelmet Mülek Henriett.

Aki pedig ajándékcsomaggal szeretné szebbé tenni a családok karácsonyát, még megteheti, hiszen Békéscsabán több helyszínen is várják az cipősdoboz adományokat, így a Békés Megyei Könyvtárban is. Lukoviczki Anna ismertette, olvasóikat arra kérik, a csomagokba ne kerüljön romlandó élelmiszer, illetve lehetőleg írják rá, hány éves és milyen nemű személynek szánják az ajándékot. Az adományokat az ünnepekig, december 21-ig van lehetőségük leadni a segíteni vágyóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában