Visszatekintő

2023.12.26. 19:14

Csökkent a népesség Békésben: ezek voltak a legolvasottabb cikkeink júliusban

Egyáltalán nem telt eseménytelenül a 2023-as év Békés vármegyében, összegyűjtöttük hát, mely cikkeinkre kattintottak júliusban a legtöbben a BEOL.hu hírportálon.

Beol.hu

Ez érdekelte a legjobban olvasóinkat

Hazánkban a smaragd tuja állományának mintegy 80%-a már kipusztult és a többinek sem sok esélye van a túlélésre. Az aknázómoly vagy a gombafertőzés sem tesz jót, de a legnagyobb gondot a klímaváltozás jelenti.

Vidrát fotózott Békésen, az Élővíz-csatorna partján Jenei Péter. A fokozottan védett állatot egy belvárosi szakaszon örökítette meg Péter, akinek fotóival rendszeresen találkozhatnak hírportálunkon is.

Idén már a 198. Anna-bált rendezték meg Balatonfüreden. Az Anna-bál Szépe választáson a 17 éves, békéscsabai Csenke Anna Viktória a második udvarhölgy lett a zsűri döntése alapján.

Disco Man ’70 elnevezéssel tartottak egymás közti találkozót Békéscsaba és a vármegye ’70-es évekbeli legismertebb lemezlovasai, akiket disc jockey-nak hívtak akkoriban. A békéscsabai Nádas Sörözőben megrendezett eseményen a férfiak mellett egy női diszkós, Csáky Gyöngyi is részt vett. Előkerültek a régi sztorik, miként az is, hogy miként lettek „szünetekből” főszereplők a megye kultúrjaiban, majd vendéglátóhelyein a Melóstól a Rózsafáig, az Ezerjótól a Dúdoló Pocokig.

Amíg 2011-ben csaknem 360 ezren, addig 2022-ben 315 ezren éltek Békés vármegyében. A népesség száma 45 ezerrel, vagyis egy Orosházi járásnyival csökkent – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal nemrég közzétett, a tavalyi népszámlálással kapcsolatos adataiból. Továbbra is többségben vannak a nők a férfiakkal szemben. Bő egy évtized alatt elsősorban a 35 és 39 év közöttiek száma fogyatkozott meg, és leginkább a 65 és 69 év közöttiek száma nőtt.

 


 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában