Támogatás

2023.11.12. 16:05

Hozzájárulnak a 70 felettiek fűtésköltségéhez Szarvason

Az egyszeri támogatás összege 20 ezer forint háztartásonként és azoknak a 70 felettieknek jár, akiknek a havi ellátása nem haladja meg a 100 ezer forintot.

Vásári Erzsébet

A támogatás iránti nyilatkozat benyújtási határideje december 31.

Fotó: MW-illusztráció

Az önkormányzat idén is háztartásonként egyszeri fűtéstámogatást biztosít a 70. életévét a tárgyév december 31. napjáig betöltő, Szarvason lakóhellyel rendelkező személyek részére, akik a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól nyugellátásban, valamint egyéb ellátásban, továbbá a Békés Vármegyei Kormányhivataltól időskorúak járadékában részesülnek és a havi ellátásuk nem haladja meg a 100 ezer forintot, vagy jövedelemmel nem rendelkeznek – adta hírül Babák Mihály polgármester. Ismertette, az egyszeri támogatás összege 20 ezer forint háztartásonként.

A polgármester beszámolójából kiderült, hogy a nyugellátásban, valamint egyéb ellátásban részesülőkről az információt az igazgatóságtól megkérték, tehát ezen adatokkal rendelkeznek, így azon személyek jelentkezését várják, akik nem ilyen ellátásban részesülnek, de gáz-, villany, valamint távhőszolgáltatónál előfizetői szerződéssel rendelkeznek, vagy amennyiben nem, akkor tűzifa-, brikett-, illetve széntüzelés esetén a 20 ezer forint összegű névre szóló számlával utólagosan – 2024. március 31. napjáig – igazolják fűtőanyag vásárlásukat.

A támogatás iránti nyilatkozat benyújtási határideje december 31. A nyilatkozat beszerezhető a Szarvasi Polgármesteri Hivatal portáján és annak kitöltésével kapcsolatos bővebb tájékoztatás kérhető a hivatalban személyesen, ügyfélfogadási időben, vagy a 66/311-122 telefonszámon a 105-ös és 106-os mellékeken, valamint a [email protected] e-mail címen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában