Fiatalok jöttek

2023.11.06. 08:13

Datki delegáció járt a testvértelepülésen, Pusztaföldváron

Pusztaföldvár és a romániai (Brassó megyei) Datk a testértelepülési megállapodást 2002-ben írta alá. Azóta is rendszeresek a találkozások. Ezen a hétvégén Major László unitárius lelkész fiatalokkal érkezett a földváriakhoz.

Csete Ilona

A datki zenekar műsorral lepte meg a vendéglátókat. Fotó: Facebook

Pusztaföldvár Major László olyan, 1995 és 2008 között született fiatalokkal jött el hozzánk, akiknek a szülei már jártak településünkön. Ő arra törekszik, hogy generációkon át maradjon fenn ez a kapcsolat – fogalmazott közösségi oldalán a házigazda, Sonkolyos Szabolcs polgármester.

A vendégeket a helyi művelődési házban fogadták pénteken. A földvári Búzavirág népdalkör egy vidám dalcsokorral nyitotta meg az estét, majd a Major László vezette 3 tagú zenekar szórakoztatta vendéglátóit megzenésített versekkel. A megvendégelésről, a jó beszélgetésekről, a régi emlékek felidézésről szólt az est további része.

Szombaton ellátogattak a fővárosba. – Megnéztük a datki delegációval az Országházat, annak a közelében van egy unitárius templom, oda is elmentünk. Vasárnap pedig a földvári evangélikus lelkész, Madarász Géza istentiszteletén vettek részt a vendégek, majd indultak vissza Datkra. Úgy tervezzük, hogy január 25-én viszonozzuk látogatásukat, mi megyünk hozzájuk. Disznótoros mellett, gasztronómiai hagyományainkat megosztjuk egymással, erősítjük baráti, települési kapcsolatainkat – tájékoztatta hírportálunkat Sonkolyos Szabolcs.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában