Vendégek

2023.10.21. 13:42

Mikkeliből érkeztek finnek a Közgébe, felfedezték Békéscsabát

Finn vendégeknek mutatták be Békéscsabát – írta Opauszki Zoltán, a város turisztikáért és környezetvédelemért felelős tanácsnoka a Facebook-oldalán.

Licska Balázs

Paláncz György (balról) és Opauszki Zoltán (jobbról) társaságában a Munkácsy Emlékházat is felkeresték a Mikkeliből érkezett szakemberek.

Mint ismertette, a napokban Békéscsaba finn testvérvárosából, Mikkeliből, az ottani szakképzési intézményből érkeztek vezető szakemberek a Közgébe, hogy felvegyék egymással a kapcsolatot. A két intézmény között erőteljes szakmai együttműködés várható.

A látogatás kapcsán a Közgé, azaz a BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégium igazgatója, Paláncz György – aki egyben a város oktatási ügyekért felelős tanácsnoka is – felkérte, hogy mutassák be a várost, elsősorban a kulturális értékeket, a Munkácsy Negyedet és az intézményeit az északi vendégeknek.

– A finnek elismerésüket fejezték ki, tapasztalva Békéscsaba fejlődését, és igazán tetszett nekik, hogy a Munkácsy Negyed nemcsak a kulturális, hanem a gasztronómiai és az aktív turizmus vonzó, érdekes helyszínévé is vált – ismertette Opauszki Zoltán tanácsnok a közösségi oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában