Elismerés

2023.10.11. 12:57

Könyvtárügyért oklevelet kapott Ágostonné Farkas Mária

Vásári Erzsébet

A Kéz a kézben – a könyvtárügy támogatásáért című elismerő okleveleket adták át a napokban az Informatikai és Könyvtári Szövetség és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár könyvtárszakmai konferenciáján, az Országos Könyvtári Napok programsorozatának nyitónapján, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban – adta hírül a szövetség.

Beszámolójukból kiderült, hogy az Informatikai és Könyvtári Szövetség a „Kéz a kézben – a könyvtárügy támogatásáért” elismerő oklevelet Ágostonné Farkas Máriának, a Gyomaendrődi Kis Bálint Általános Iskola igazgatójának adományozta.

Az igazgató méltatásában részletezték, hogy 2009-től, szinte az első perctől keresték az együttműködési lehetőségeket a gyomaendrődi Határ Győző Városi Könyvtárral, amely azóta is rendkívül eredményesen működik. Támogatásával pedig az iskola tanulói és pedagógusai is aktív használói a könyvtárnak, folyamatosan részt vesznek a könyvtári eseményeken, a Szövegelő, a Gyomaendrőd Nagykönyve vagy A Mi olvasás kihívásunk, Internet Fiesta, Országos Könyvtári Napok programokban. Továbbá az iskola és a könyvtár közötti pályázati együttműködés rendszeres, TÁMOP, EFOP pályázatokban a könyvtári órák, foglalkozások, nyári táborok, kulturális szabadidős tevékenységek gördülékenyek, folyamatosak és jól szervezettek.

Megtudtuk, az országos átadón szintén „Kéz a kézben – a könyvtárügy támogatásáért” elismerő oklevelet kapott Badakné Péter Ildikó, a vásárosnaményi Lónyay Menyhért Baptista Technikum és Szakképző Iskola magyartanára, Ballagó Zoltánnak, az Egri Tankerületi Központ igazgatója, Pádárné Györki Mariann-nak, a pásztói Magyar Szentek Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola intézményvezetője, Sebestyénné Siki Elizának, a veszprémi Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa, a Szegedi Városi Kollégium, amely a Dél-Alföldi régió egyetlen összevont középiskolai kollégiumi intézménye és közel ezer középiskolás diák elhelyezését biztosítja, valamint a gödöllői Tessedik Sámuel Alapszolgáltatási Központ Fogyatékos személyek nappali ellátása intézmény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában