Bérlakások

2023.10.26. 10:34

Javították a lakhatási helyzetet Kunágotán

A szegregátumban élők lakhatási helyzetét javították Kunágotán egy 200 millió forint uniós támogatás segítségével – közölte az önkormányzat az MTI-vel.

Vásári Erzsébet

Több bérlakást átadtak.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

A forrást az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretéből nyerték el. A fejlesztés révén pedig hat korszerű, komfortos bérlakásban helyeztek el összesen 32 embert, vagyis a leginkább rászoruló szegény családokat. A település integrált részén továbbá kialakítottak egy szolgáltatóházat, a szegregátumokban pedig két új épület szolgáltatópontként funkcionál – közölték.

Az önkormányzat beszámolójából kiderült, hogy az alig több mint kétezres község lakosságának egy része a település szegregátumaiban él. Az itt lakók száma ugyan csökken, de a maradók kilátásai egyre romlanak, ezért elengedhetetlenné vált az érintett családok társadalmi leszakadásának megállítása. A településen ráadásul nagy a munkanélküliség aránya, ami jelentős társadalmi feszültséget indukál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában