Száz éve született

2023.10.30. 10:12

Egyedi fotókból nyílt kiállítás: Gellért Gézára emlékeznek a csabai könyvtárban

Különleges, eddig a nyilvánosság előtt nem szerepelt fotókból nyílt kiállítás szombaton a Békés Megyei Könyvtárban. A november 28-ig megtekinthető tárlaton dr. Gellért Géza 60-70 éve a városban készült fényképei kaptak helyet annak apropóján, hogy az alkotó 100 éve, 1923. május 20-án született Békéscsabán.

Licska Balázs

A szombaton nyílt kiállítás november 28-ig tekinthető meg a bibliotékában.

Fotó: BMK

Juhász Zoltán, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója elmondta, a bibliotéka számára kiemelkedő fontossággal bír a helyismeret, legyen szó könyvvásárlásról, kiállításokról, programszervezésről. A száz éve Békéscsabán született dr. Gellért Géza itt ismerkedett meg a fényképezéssel, itt tanult és itt kezdett el dolgozni is. Érdekesség, hogy 1999-ben szintén nyílt kiállítása az intézményben.

Abban, hogy születésének centenáriuma alkalmából sikerült egy tárlattal megemlékezni róla, jelentős szerepet játszottak az Ikarosz Művészeti Alapítvány mellett a családtagok. A művész életét, pályafutását Gellért Mária, dr. Gellért Géza unokahúga ismertette, a kiállítást Mészáros Zsuzsanna vizuál-kulturális szakember nyitotta meg, a rendezvényen közreműködött az Alföld Quartet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában