Orosházi előadás

2023.10.03. 11:02

Dr. Csókay András: oda lehet menni Krisztushoz

– Huszonöt évvel ezelőtt hátat fordítottam bűnös életemnek, akkor lettem Krisztus követője és akkor lettem imádkozó orvos – vallott megtéréséről dr. Csókay András főorvos a napokban Orosházán, a Művészetek Házában tartott előadásában. A dakkai (bangladesi) sziámi-ikrek műtéti elválasztásával és más sikeres beavatkozásokkal világhírűvé vált idegsebész hozzátette, a megtérését követően az imádságok közben sorra jöttek a kreatív ötletek, hatékony és egyben életmentő sebészeti megoldások.

Erdei-Kovács Zsolt

Megtelt a Művészetek Háza az előadásra.

Fotó: Erdei-Kovács Zsolt

Hangsúlyozta, imáiban konkrét segítséget kért Krisztustól, mire konkrét segítséget kapott. 
Az Orosházi Baptista Gyülekezet, illetve a lelkipásztor, Krisán Zoltán által életre hívott esemény bővelkedett a személyes bizonyságokban. Szívhez, lélekhez szóló evangelizáció hangzott, gyakorlati példák váltak élővé és hatóvá. A 42 éves korában újjászületett főorvos a szakmai megtapasztalásai mellett a saját életéből vett példákat is hozott, mesélt depressziójáról, ami 10 éves fia, Marci elvesztését követően következett be.

Gyermeke a 10. születésnapjára szervezett összejövetelt megelőzően fulladt meg a házuk udvarán lévő medence 20 centiméteres vízében. Csókay doktor ekkor már 16 éve megtért ember volt, s ahogyan fogalmazott, hosszú időnek kellett eltelnie mire Krisztus drámává szelídítette ezt a személyes tragédiát. Felesége, aki szintén jelen volt, úgy fogalmazott: egyértelmű, hogy Istennek köszönhetően tudta túlélni a végtelenül nehéz helyzetet, tartania kellett a lelket a családtagjaiban, a férjében, a gyerekekben, a nagyszülőkben.

A világhírű idegsebész vallott megtéréséről. Fotó: Erdei-Kovács Zsolt

Az esemény nagy érdeklődés, közel 80 fő részvételével zajlott. Az orosháziak mellett Sarkadkeresztúrról, Törökszentmiklósról és Békéscsabáról is érkeztek látogatók. Krisán Zoltán köszöntőjében kifejezte, nagyon hálás Istennek azért, hogy ez a rendezvény megvalósulhatott. Értékes és felemelő bizonyság hangzott, ami megerősítheti a hallgatóságot a hitében. A lelkipásztor az esemény lezárásakor elmondta: egyfajta frappáns befejezéssel készült, de ezt félretette, mert nagyon nagy erejű, igaz bizonyság szólt. 
Az alkalmat imádság zárta, a zenei szolgálatot a békéscsabai Újforrás Baptista Gyülekezet dicsőítő csapata látta el.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában