Összefoglaló

2023.10.08. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. október 8.

A vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. október 8-án.

Beol.hu

Ináncsi tragédia: kiderült, kit gyanúsít a hatóság a leforrázott csecsemő halála miatt. A nevelőszülők azt hitték, hogy a gyermek égési sebei a bárányhimlő nyomai.

Brutális ámokfutásba kezdett egy hajléktalan Szombathelyen. A Vas Vármegyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy férfival szemben.

Utat a mentőknek! Fél percen múlhat egy emberélet. A megdöbbentő adatok szerint a gépjárművezetők közel kétharmada hetente legalább egyszer találkozik szirénázó járművel, ugyanakkor minden tizedik sofőr nem tudja, mi ilyenkor a teendő. Ez derült ki az Ipsos legújabb kutatásából, amelyet a Magyar Suzuki megbízásából készítettek.

Kilenc hónap alatt 56 ember halt meg lakástűzben vagy szén-monoxid miatt. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közlése szerint naponta átlagosan 17 otthonban csaptak fel a lángok.

Kevés az olyan ember, aki ne venne magához nap mint nap koffeint. Akár kávé, akár tea vagy energiaital formájában tesszük ezt, jobb ha tisztában vagyunk a kockázatokkal.

Ezen a hétvégén is folyamatosan érkeztek az illegális bevándorlók a szerb–magyar határhoz, hogy a határkerítésen keresztül próbáljanak törvénytelenül az Európai Unióba jutni - számolt be róla a Magyar Nemzet.

Több mint hatszázan vettek részt a Békés Vármegyei Kormányhivatal és a Gál Ferenc Egyetem által immáron harmadik alkalommal életre hívott Fuss és segíts! elnevezésű jótékonysági futóversenyen vasárnap délelőtt, Békéscsabán, ami új rekord a program történetében. A bevételből a Békés vármegyei nagycsaládos egyesületek működését, valamint az ÁGOTA® Alapítvány állami gondoskodásban élő gyermekekért végzett munkáját támogatják.

Életének nyolcvankettedik évében elhunyt Sólyom László jogtudós, az Alkotmánybíróság első elnöke, 2005 és 2010 között Magyarország köztársasági elnöke.

Türelemre van szükség a vezetőség és az edzői stáb részéről is, mert új stílusú röplabdát gyakorol a Swietelsky-Békéscsaba női röplabdacsapata, Tóth Gábor vezetőedző szerint azonban jó úton haladnak. A szakember a nyáron sokat tanult a bolgár válogatottnál, jó érzésekkel, fontos tapasztalatokkal tért haza.

Függők-e a magyar gamerek? A videójátékozással kapcsolatban a legelterjedtebb sztereotípia az, hogy függőséget okoz, tízből hat felnőtt magyar így véli.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában