Gyógyítják

2023.09.14. 09:44

Újabb kutya életéért küzdenek Lőkösházán

Már gyógyítanak egy szerencsétlenül járt, kitett, sérült kutyát Lőkösházán. A jószágot kedden fogták be a településen, és szeretnének esélyt adni neki az életre.

Nyemcsok László

Az önkormányzati kennelben küzdenek a kutya életéért

Forrás: BMH

– Van egy gyógyuló, és egy friss törése. Köszönöm dr. Polczer Valter állatorvosnak, hogy első szóra jött. Szerdától egy új kutyuséletért küzdünk – közölte Szűcsné Gergely Györgyi, Lőkösháza polgármestere. – Köszönet azoknak a jóakaratú embereknek is, akik szóltak nekünk. A kutyus a polgármesteri hivatal vendégszeretetét élvezi.

Szűcsné Gergely Györgyi elmondta, a településen régóta gondot jelentenek a kicsapott, kiengedett vagy kiszökő ebek. Jobban mondva tulajdonosaik, akik hanyagul, felelőtlenül tartják jószágaikat, nem látják el őket rendesen. Évente 20–25 ebet mentenek meg a községben szó szerint, ugyanis gyepmesteri telepre egyik sem kerül, legfeljebb a gyulai Állatotthon Alapítványhoz.

– A hivatali dolgozókkal együtt lényegében kutyapecérek lettünk. Befogunk jószágokat, csipet olvasunk, ebeket tartunk, etetünk, állatorvoshoz és menhelyre viszünk, örökbe adunk állatokat – hangsúlyozta a polgármester. – Kénytelenek voltunk kutyabefogó csapdákat vásárolni több százezer forintért. Ezekbe vizet és tápot teszünk, ezzel becsalogatjuk az utcán ténfergő jószágokat. A ketrecajtók záródnak, és csak munkatársaink tudják kinyitni.

Négy kutya külön tartására is alkalmas kennelt építettek például kimustrált buszmegállótetőket felhasználva a lőkösházi polgármesteri hivatal udvarán. Általában tíz napig etetik, itatják az ebeket, hátha értük jön a gazdájuk, de ez nagyon ritka. Minden lehetséges eszközzel új gazdát keresnek a kutyusoknak, nem egyszer találnak is. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában