Látogató

2023.09.11. 17:04

Tanulmányi kiránduláson jártak Dél-Békésben

A Csabagyöngye Kulturális Központ szakmai csapata hétfőn Dél-Békés két településére látogatott. A kirándulás célja volt, hogy megismerjék a helyi közművelődésben dolgozókat, munkájukat.

Csete Ilona

A Kalocsa Róza Művelődési Központban Jankó Erzsébet volt a házigazda. Fotó: Gigacz Balázs

A békéscsabai szakemberek kíváncsiak voltak két településen is arra, hogy a helyi közösség igényeire támaszkodva milyen kezdeményezéseik vannak kollégáiknak.

Szente Béla igazgató a tanulmányi kirándulásuk kapcsán elárulta, a tavalyi évadnyitó értekezletük Lakitelken volt, most arra gondoltak, elmennek Dombegyházra és Mezőkovácsházára.

– Kíváncsiak voltunk erre a térségre, megnéztük a Dombegyházi Közösségi Színteret és a Mezőkovácsházi Kalocsa Róza Művelődési Központot és utána megtartottuk az évadindító munkaértekezletünket. Azon pedig megbeszéltük, mi vár reánk ősszel és télen.

S hogy mi motiválta a helyszínválasztást?

– A nyáron a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Vármegyei Igazgatóságán volt megbeszélés, rokonszenvesen nyilatkoztak ott a dombegyházi és a mezőkovácsházi kollégák, láthatóan nagyon elkötelezett szakemberek. Felkeltette az érdeklődésemet – tette hozzá Szente Béla.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában