Egészségügy

2023.09.05. 17:20

Élőlánccal tiltakoztak a csabai kórháznál a gyermekosztály átszervezése ellen

Élőláncot szervezett A Nép Pártján Mozgalom kedden a csabai kórház elé a gyermekosztály működtetésének átszervezésére reagálva: mintegy harmincan tiltakoztak a helyszínen.

Vásári Erzsébet

A demonstráción végül mintegy harmincan jelentek meg.

Fotó: Vásári Erzsébet

Az esemény előzménye az, hogy a napokban kiadott egy közleményt a Békés Vármegyei Központi Kórház, miszerint – az ellátás folyamatos biztosítása érdekében – a csabai Dr. Réthy Pál Tagkórházban előreláthatólag december 31-ig csupán hétköznap lesz fekvőbeteg ellátás, és azokat a gyermekeket, akiket egészségi állapotuk okán nem tudnak hétvégére hazaengedni, átszállítják a gyulai Pándy Kálmán Tagkórház Gyermekosztályára.

Józsa Csaba, A Nép Pártján Mozgalom békéscsabai főmunkatársa elmondta, azért tüntetnek, mert véleményük szerint megbénítják a csabai gyermekosztályt a hétvégi fekvőbeteg ellátás Gyulára történő átszervezésével. Hozzátette, azt hiányolják leginkább, hogy nem kérdezték meg az átszervezés előtt a lakosságot, illetve nem indkolták meg azt megfelelően. 

Az esemény online szervezője Csonki Dávid, A Nép Pártján Mozgalom aktivistája elárulta, a közösségi oldalon mintegy 100 ember érdeklődött az élőlánc iránt komolyabban, de sokan küldtek nekik üzenetet csupán aggodalmukat kifejezve is. Az eseményen végül mintegy 30 ember jelent meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában