Egészségügy

2023.08.30. 18:18

Így változik a gyerekek ellátása a csabai és a gyulai kórházban

Az ügyeleti ellátásban nincs változás, de szeptembertől hétvégenként nem lesz gyermekgyógyászati fekvőbetegellátás Békéscsabán.

Beol.hu

Átszervezik az intézményen belüli betegutakat.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

A Békés Vármegyei Központi Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának gyulai és békéscsabai telephelyein szeptember 1-től az ellátás folyamatos biztosítása érdekében az intézményen belüli betegutakat átszervezik – írta közleményében dr. Becsei László főigazgató-főorvos.

A békéscsabai dr. Réthy Pál Tagkórház gyermekgyógyászati részlegén hétfőtől pénteken 16 óráig folyamatosan biztosított a fekvő- és járóbetegek napközbeni és ügyeleti ellátása. A pénteki napokon a betegek – amennyiben egészségi állapotuk megengedi – 16-óráig hazabocsátásra kerülnek. Azon esetekben, amikor a gyermekeknek hétvégén is szüksége van kórházi szakellátásra, akkor áthelyezik őket a gyulai gyermekgyógyászati osztályra. A békéscsabai részlegen péntek 16 órától hétfő reggel 8 óráig gyermekgyógyászati fekvőbetegellátás nem lesz.

A gyermekgyógyászati ügyeleti járó és fekvőbeteg ellátás folyamatosan (a hét minden napján 0-24 óra között) biztosított a gyulai tagkórházban. A módosítás az alapellátási gyermekügyelet ellátási idejét nem érinti, az változatlan formában működik tovább Békéscsabán, a megyeszékhelyen (5600 Békéscsaba, Gyulai út 18.).

Az intézkedés december 31-ig szól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában