Gyász

2023.09.01. 10:14

Elment Pikó, akit szinte mindenki ismert Békéscsabán

„Mély fájdalommal vagyunk kénytelenek tudomásul venni, hogy mindössze 61 éves korában elhunyt kedves munkatársunk Lipták-Pikó János (1962 – 2023), a Munkácsy Mihály Múzeum műszaki ügyintézője” – közölte közösségi oldalán a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum. Pikónak szólította szinte mindenki, fiatalos világjáróként, az oldtimer autók, a motorozás és a rockzene szerelmeseként ismerték.

Nyemcsok László

Lipták-Pikó János 61 éves korában hunyt el

Forrás: Munkácsy Múzeum

„Aki mindig kapható volt különleges témájú, jóízű beszélgetésekre. Aki a múzeumban töltött közel négy év alatt szinte az összes kiállítás, rendezvény megvalósításában részt vett. Aki a Békéscsabai Jókai Színházban töltött évek tapasztalatait is kamatoztatva számtalan praktikus ötlettel hagyta a múzeumban a keze nyomát. Akinek kreativitását, problémamegoldó képességét sokáig emlegetik a múzeum munkatársai. Akit szinte mindenki ismert Békéscsabán. Aki mindenre képes volt egyetlen gyermekéért. Különös, talán kicsit különc személyisége hiányozni fog. Hiányozni családtagjainak, barátainak, ismerőseinek és a múzeum munkatársainak” – olvasható az intézmény nekrológjában.

„Hát elmentél, Pikó! Váratlanul, hirtelen, gyorsan és csendesen. Már nem találkozunk, nem beszélgetünk, nem tevékenykedünk, nem nevetünk együtt, de hisszük, hogy itt marad valami belőled. Azt kívánjuk, legyen jó az utazásod az ismeretlenbe, a mindenség felé. Isten veled, Pikó! Nyugodj békében!” – búcsúztak kollégájuktól a Munkácsy Mihály Múzeum munkatársai.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában