Játékos nap

2023.09.18. 13:24

Egészségutcává avanzsált a békéscsabai Szent István tér

Kilencedik alkalommal tartotta meg az Egészségutca nevű rendezvényét a Békéscsaba Városi Nagycsaládosok Egyesülete szombaton délután a megyeszékhelyen. A fókuszba ezúttal is az egészséges életmódot, a helyes táplálkozást, a mozgás és a játék örömét helyezték a szervezők.

dr. Nagy Szilvia

Az egészséges életmódra helyezték a hangsúlyt Fotó: Für Henrik

A Szent István téren védőnők, egészségügyi, mentálhigiénés szakemberek adtak tanácsokat a hozzájuk fordulóknak. Mértek a többi között vérnyomást, vércukrot, vérzsírt, testtömegindexet, bemutattak alternatív gyógymódokat is. A helyi termelőktől sajtokat, mézeket, szörpöket lehetett vásárolni. Nem hiányoztak a változatos mozgásformák – például a maminbaba, a mazsorett, a zumba, a modern- és a hastánc – sem. Bemutatkoztak a taekbowsok, Hajnal Viktor és csapata a közönséget is bevonta a salsázás örömébe.

Leléné Sás Mária egyesületi elnök elmondta, rengeteg játék várta a legkisebbeket: vízipeca, különféle társasok, emellett volt csillámtetoválás, hajfonás, a játszóházban kézműveskedni lehetett. A manópiacon egészséges portékákból válogathattak, a sorjátékon gyorsaságukat mérhették össze a gyerekek. Felállították az ugrálóvárakat is, végig lehetett gyalogolni a mezítlábas ösvényen. Az esemény egyik fő attrakciója volt, amikor Leléné Sás Mária elnök és Juhász-Fekete Nóra átadta a Viharsarki Koraszülött Mentő Alapítványnak horgolt takarókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában