Összefoglaló

2023.09.11. 18:26

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. szeptember 11.

A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. szeptember 11-én.

Beol.hu

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Jelentős érdeklődés mellett mutatták be az Ahol a Duna véget ér című különleges dokumentumfilmet a napokban Békéscsabán, a Csabagyöngye stégén. A Major Gyula által rendezett film a Duna-delta leginkább vadregényes részét, a Szent-György ágat járja körül.

Vendégünk Békéscsaba polgármestere, Szarvas Péter volt, akivel az új, Deák utcai híd építéséről, az iskolakezdésről és a gyermeklétszámról, a Virágos Magyarország programról, de a 150 éves városházáról, és a születésnaphoz kapcsolódó programokról is beszélgettünk.

Idén is folytatta Hátizsák programját a Békési Fiatalokért Egyesület – erről a civil szervezet tájékoztatott Facebook-oldalán.

Telt házas bulin pörgette le a házigazda Fekete László lemezlovas diszkós barátaival a ’80-as évek nagy slágereit szombattól vasárnap hajnalig a békéscsabai Nádas Sörözőben.

Az ünnepi képviselő-testületi ülésen a testvértelepülési partnerséget a megerősítő oklevél aláírásával is szentesítették. Elhangzott, a települések közötti majd' 300 éves történelmi kapcsolat a mai napig élő maradt, és az utóbbi években sokat erősödött.

Békésen járt a Virágos Magyarország főzsűrije – tájékoztatta szerkesztőségünket Polgár Zoltán, a település alpolgármestere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában