Környezetszépítő verseny

2023.09.11. 10:22

Békésre látogatott a Virágos Magyarország főzsűrije

Békésen járt a Virágos Magyarország főzsűrije – tájékoztatta szerkesztőségünket Polgár Zoltán, a település alpolgármestere.

Papp Gábor

A zsűritestület pedig Békést idén a főzsűri látogatásra jelölte

Forrás: BMH

Mint az alpolgármester kiemelte, a város idén is jelentkezett a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyre, a zsűritestület pedig Békést idén a főzsűri látogatásra jelölte.

– Ebben önkormányzatunk virágosítási törekvései mellett a környezetére igényes, kertjeiket, előkertjeiket, balkonjaikat gyönyörűen gondozó lakosságnak is nagy szerepe van – hangsúlyozta az alpolgármester, aki köszönetét és elismerését fejezte ki mindezért.

Hozzátette, a főzsűri két tagja, Czifrusz Natália régióvezető és Kuhn András zsűritag látogatott a napokban Békésre. A polgármesteri hivatalban tartott értekezlet után közösen járták be a települést, bemutatva a zöld környezetet, a virágosítást, a Babafa-programot, illetve a megújuló energiák használatát, ami szintén fontos szempont az értékelés során. A Babafa-programmal és egyéb pályázati lehetőségek révén közel 700 fát ültettek el az elmúlt években, valamint idén hat virágoszlop és 9 ezer egynyári virágot is kiültetettek a város közterületein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában